Laatste nieuws:

, 13 november 2018 11:44

Industriële 5G-toepassingen testen in Rotterdamse haven (video)

In het Rotterdamse havengebied hebben KPN, Shell, Huawei, ExRobotics, Accenture en ABB de eerste industriële toepassingen getest met de nieuwe generatie mobiele netwerken. Dankzij 5G-toepassingen kunnen productieprocessen verder worden geoptimaliseerd, kan industrieel onderhoud beter worden voorspeld en kan de veiligheid verder worden vergroot met onder meer augmented reality, machine learning, een slimme 5G-helm en een mobiele inspectierobot.

In het Rotterdamse havengebied hebben KPN, Shell, Huawei, ExRobotics, Accenture en ABB de eerste industriële toepassingen getest met de nieuwe generatie mobiele netwerken. '
In het Rotterdamse havengebied hebben KPN, Shell, Huawei, ExRobotics, Accenture en ABB de eerste industriële toepassingen getest met de nieuwe generatie mobiele netwerken.
1/1

Ook wordt dankzij 5G de grootschalige inzet van draadloze sensoren mogelijk en krijgt de procesindustrie direct toegang tot relevante digitale informatie van de productieomgeving. Het 5G-netwerk bij Shell Pernis is het grootste industriële 5G field lab in Europa. Verschillende partners werken hierbij samen, waaronder KPN, Shell, Huawei, ExRobotics, Accenture, ABB, SPIE en het Havenbedrijf Rotterdam. 

De eerste 5G-toepassingen die worden getest zijn:

• Mobiele inspectierobot verbonden met 5G

Een mobiele inspectierobot wordt tijdens tests verbonden met het 5G-netwerk, waarmee de besturing op afstand veel nauwkeuriger en betrouwbaarder wordt.

• Kritische inspecties sneller uitvoeren met ‘slimme 5G helm'

Een voorbeeld van onderhoud zijn interne inspecties van drukvaten en opslagtanks. Tijdens een test worden onderhoudsmedewerkers uitgerust met een met 5G verbonden slimme helm. Hierdoor staan inspecteurs via beeld en geluid direct in contact met experts op afstand en kan er onmiddellijk besloten worden welke reparaties nodig zijn.

• Industrieel onderhoud met augmented reality

Tijdens tests worden engineers van Shell uitgerust met een industriële tablet die verbonden is met 5G. Dankzij de toepassing van augmented reality wordt op de tablet aanvullende informatie, zoals temperatuur of druk van de procesinstallatie, getoond. 

• Voorspellend onderhoud van leidingen met 5G-technologie en machine learning

Op Shell Pernis wordt getest met de inzet van UHD camera's en de inzet van machine learning voor preventief onderhoud. Hierdoor wordt het mogelijk om circa 160.000 km aan leidingen zeer efficiënt en nauwkeurig te inspecteren om benodigd onderhoud vooraf te detecteren en uit te voeren. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden