Laatste nieuws:

, 6 november 2018 10:43

Machinebouw event 2018: wat levert smart industry de machinebouwer op?

Wereldwijd worden steeds meer apparaten met het internet verbonden. Deze trend is ook overgewaaid naar de machinebouw. Veel machinebouwers hebben hun machines tegenwoordig gekoppeld aan het internet voor remote service doeleinden. Op het Machinebouw event 2018 is er volop aandacht voor zijn er de digitale transitie die veel machinebouwers meemaken.

Het integreren van machine-inzichten in bedrijfsprocessen vraagt om een flinke investering en vaak is nog onduidelijk wat het oplevert. '
Het integreren van machine-inzichten in bedrijfsprocessen vraagt om een flinke investering en vaak is nog onduidelijk wat het oplevert.
Rechts
1/2

Het integreren van machine-inzichten in bedrijfsprocessen vraagt om een flinke investering en vaak is nog onduidelijk wat het oplevert. Want hoe zit het met de kostbare data die door een machine wordt gegenereerd? Uit de praktijk blijkt dat er in veel gevallen niets mee wordt gedaan.

De toepassing van IoT hulptools binnen de machinebouw staat nog in de kinderschoenen. Roel Weerts van IXON en Wouter Kuijpers van Dinnissen Process Technology nemen bezoekers van het Machinebouw event op 6 december in Den Bosch mee in deze transitie vanuit een praktisch perspectief.

IIoT en cloud

Daarnaast geeft Robert Vincente van Festo een lezing met als titel De verbonden toekomst: Digitalisering, Industriële IoT en Cloud diensten. In deze sessie richt hij zich erop hoe Festo inspeelt op de toenemende digitalisering binnen de machinebouw. Deze digitalisering zien ze terug in recente productinnovaties, nieuwe IIoT ontwikkelingen en cloud diensten. Vincente bespreekt enkele toepassingen van de programmeerbare VTEM ventielterminal met piëzo-technologie en het toenemende belang van PLC / IoT interoperabiliteit via industriële standaarden.

Waarde uit data

Dimphy Geldhof stelt vervolgens namens Omron Industrial Automation de vraag: Hoe begin je met het creëren van waarde uit data? Iedereen heeft het over (Industrieel) Internet of Things, Industrie 4.0, Smart Industry, maar wat betekent dit voor u en hoe begint u met opbouwen? Aan de hand van een praktijk-case zien bezoekers hoe je door middel van een aantal eenvoudige stappen van start kunt gaan. Vanuit een productielijn wordt getoond hoe met simpele data een productielijn geoptimaliseerd kan worden.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden