Laatste nieuws:

, 1 november 2018 20:44

Eenduidige signaalweergave van procesomstandigheden

Dat machines en installaties productief in bedrijf zijn, is een basisbehoefte van elke onderneming. Periodes van leegloop en stilstand dragen nu eenmaal niet bij aan economisch succes. Daarom moeten productieplanners uitvaltijden tot een minimum beperken en is het van belang om snel in te kunnen grijpen. En daarvoor moeten de procesomstandigheden duidelijk in beeld worden gebracht.

De serie signaalzuilen zijn inzetbaar voor signaalweergave volgens bijvoorbeeld de voorschriften van de veiligheidsnorm voor machines IEC 60204-1. '
De serie signaalzuilen zijn inzetbaar voor signaalweergave volgens bijvoorbeeld de voorschriften van de veiligheidsnorm voor machines IEC 60204-1.
1/1

Bij procesomstandigheden gaat het om routinematige processen, onvoorziene gebeurtenissen en ook noodsituaties. De signalen die dan worden verstuurd, moeten zo eenduidig zijn, dat medewerkers ze zelfs onder hoge druk of stress intuïtief herkennen. Vergelijk het met een voetgangerslicht: iedereen weet dat groen ‘lopen' betekent en rood ‘blijven staan'. Zo weet een operator ook meteen dat een machine met een groene signaalstatus normaal in bedrijf is, en dat er bij een rood signaal iets fout is wat misschien gevaarlijk is. De laatste technische ontwikkeling hierin is het gebruik van signaalzuilen.

Individuele behoefte 

De nieuwe Murrelektronik-signaalzuilen uit de serie Modlight Pro kunnen naar individuele behoefte worden samengesteld uit maximaal vijf kleurelementen. Behalve in de kleuren rood en groen zijn ze ook verkrijgbaar in geel, blauw en transparant. De veelvuldig gebruikte kleurencombinaties van de zijn ook als compleet gemonteerde signaalzuilen verkrijgbaar.

Veiligheidsnormen 

De serie signaalzuilen zijn inzetbaar voor signaalweergave volgens bijvoorbeeld de voorschriften van de veiligheidsnorm voor machines IEC 60204-1. Dankzij de gesloten bouwstijl zijn ze hermetisch water- en stofdicht, overeenkomstig de veiligheidsnorm IP65. Door de vele officiële toelatingen en de ongevoeligheid voor vibraties worden de signaalzuilen over de hele wereld toegepast. Niet alleen in de industriële sector, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij de automatisering van gebouwen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden