Laatste nieuws:

, 1 november 2018 20:21

Inschrijving voor de Kooy Prijs 2019 geopend

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent sinds 2000 jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een universiteit of hogeschool. Voordrachten kunnen tot 20 december 2018 worden ingediend.

In 2018 werd de prijs uitgereikt aan ir. Maarten Klapwijk. '
In 2018 werd de prijs uitgereikt aan ir. Maarten Klapwijk.
1/1
De Kooy Prijs  - een geldprijs van 1000 euro en een certificaat - is genoemd naar Prof. Johan Kooy, in de vorige eeuw een internationaal bekende hoogleraar in de rakettechniek. Hij doceerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en de Technische Universiteit Delft.

De prijs wordt op woensdag 10 april 2019 uitgereikt tijdens het jaarlijkse Kooy symposium in het auditorium van de legerplaats in Stroe.

De doelstelling van het fonds is "Bevordering van de wetenschap en de technologie in Nederland, aansluitend op of voortvloeiend uit op defensie gerichte functies en taken, zoals de ballistiek." Het fonds wordt beheerd door de afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV).

Opvolger Maarten Klapwijk

In 2018 werd de prijs uitgereikt aan ir. Maarten Klapwijk. Uit acht inzendingen koos de jury unaniem voor zijn afstudeerscriptie ‘Modeling of the exhaust plume of a submerged exhaust system: A numerical analysis of a submarine exhaust'. Tijdens zijn afstuderen aan de TU Delft (Master Marine Technology), heeft hij onderzoek gedaan naar de nauwkeurigheid waarmee de verstoring van het wateroppervlak is te voorspellen als gevolg van stijgende uitlaatgassen die dieselelektrische onderzeeboten uitstoten. Het eindresultaat van zijn onderzoek is een rapport waarmee hij cum laude is afgestudeerd en dat onder andere aangeeft op welke manier bestaande CFD (Computational Fluid Dynamics) software moet worden gebruikt om een zo betrouwbaar mogelijke simulatie te doen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden