Laatste nieuws:

, 29 oktober 2018 21:59

SPS IPC Drives stelt opnieuw digitale veranderingen centraal

Het SPS IPC Drives evenement mikt voor zijn 29e editie op ongeveer 17.000 automatiseringsaanbieders uit de hele wereld. De beurs voor slimme en digitale automatisering vindt plaats van 27 tot 29 november in Neurenberg.

Net als vorig jaar staan Industry 4.0 en digitale verandering centraal. '
Net als vorig jaar staan Industry 4.0 en digitale verandering centraal.
1/1

Net als vorig jaar staan Industry 4.0 en digitale verandering centraal. Exposanten presenteren niet alleen hun oplossingen, maar ook producten en voorbeeldtoepassingen voor digitale transformatie. 

De sterke betrokkenheid van IT-bedrijven zoals SAP bij het verkennen van industriële communicatieonderwerpen (zoals OPC UA en TSN) laat zien hoe de IT- en automatiseringsindustrie steeds meer samensmelten. Dit proces is ook terug te zien in de halbezetting bij SPS IPC Drives: in 2018 zal het onderwerp software en IT in productie in hallen 5 en 6 te zien zijn. Industriële webservices, virtuele productontwikkeling en -ontwerp, digitale bedrijfsplatformen, IT/OT-technologieën, mist/edge en cloud computing en vele andere onderwerpen komen hier aan bod. Cybersecurity wordt ook aangepakt door tal van leveranciers.

Symbiose IT en automatisering

Christian Wolf, voorzitter van de exposantenadviesraad: "We kijken uit naar SPS IPC Drives, met een extra hal en voor het eerst onder het thema 'slimme en digitale automatisering'. Deze slogan onderstreept in het bijzonder de symbiose tussen automatisering en IT."

Hackathon

Om aan te sluiten bij dit thema zal de beurs haar eerste ‘hackathon' organiseren onder de noemer "Digitale ideeën voor slimme automatisering". Het evenement is bedoeld om de deelnemers in staat te stellen om gezamenlijk nuttige en creatieve softwareproducten voor de automatiseringsindustrie te ontwikkelen. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste dag. Ook dit jaar worden er opnieuw rondleidingen gegeven over IT-beveiliging in de automatisering, slimme productie en slimme connectiviteit.
Op de gezamenlijke stands kunnen de deelnemers ook uitgebreid inzicht krijgen in specifieke thema's en de aanbieders om advies vragen over hun specifieke behoeften:
- Automatisering ontmoet IT, hal 6
- MES gaat automatiseren, hal 6
- Draadloos in automatisering, hal 5
- AMA Center voor sensoren en metingen, hal 4A

Automation 4.0 Summit

Daarnaast zullen de forums van de Duitse brancheverenigingen VDMA (hal 5) en ZVEI (hal 6) themaspecifieke presentaties en podiumdiscussies aanbieden. De Automation 4.0 Summit zal ook dit jaar het beursprogramma op de eerste twee dagen aanvullen en onderwerpen uit de Industry 4.0 ruimte behandelen, zoals Edge computing in de industrie, TSN en OPC UA in industriële omgevingen, Jvd-platforms in de industrie en sensoren voor de industrie 4.0.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden