Laatste nieuws:

, 25 oktober 2018 15:46

De (on)mogelijkheden van 3D-printen op lustrumeditie Machinebouw event

Het Machinebouw event, op 6 december in 1931 Congrescentrum in Den Bosch, viert dit jaar zijn eerste lustrum.

Intelligente sensoren, datahandling, motion control, engineering, installatie optimalisatie, voorspellend machine-onderhoud en bekabeling zullen de hoofdthema’s zijn tijdens het lezingenprogramma. '
Intelligente sensoren, datahandling, motion control, engineering, installatie optimalisatie, voorspellend machine-onderhoud en bekabeling zullen de hoofdthema’s zijn tijdens het lezingenprogramma.
1/1

Intelligente sensoren, datahandling, motion control, engineering, installatie optimalisatie, voorspellend machine-onderhoud en bekabeling zullen de hoofdthema's zijn tijdens het lezingenprogramma. Het Machinebouw event biedt een netwerk aan machinebouwers, OEM'ers en producerende bedrijven uit de Benelux. Doel van organisator FHI is sprekers en deelnemers van dit event in één dag laten zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

Toeleveranciers laten meedenken

Machines dienen tegenwoordig steeds kleiner, beter, mooier, goedkoper, sneller etcetera te worden. Daarom staat de vraag op het Machinebouw event centraal: hoe denken toeleveranciers mee, om goede oplossingen te maken, zodat machinebouwers argumenten in hun markt hebben? De onderwerpen op 6 december passen in actuele trends als Smart Industry, Industry 4.0, Industrial Internet of Things en Big Data.

Onbegrensde mogelijkheden van 3D-printen

In het ochtenddeel geeft Gerben Smits van 10XL een presentatie over printen. Smits kreeg lang geleden op de TU een gastcollege, waarbij een Philips-ontwerper liet zien dat hij een model van een stofzuiger kon printen. Een dag later freesde hij schuim. Die combi fascineerde Smits. Met 3D-printen voeg je materiaal toe en met frezen haal je materiaal weg. Hij begon 10XL, een bedrijf dat industriële producten, veelal schaalmodellen, print.
Printen is echter nog niet altijd loepzuiver, waarop hij de frees gebruikt voor de afwerking. In deze presentatie gaat hij in op het maken van 3D-modellen, het printen van die modellen, het maken van een eigen printer en het printen van een optimist.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden