Laatste nieuws:

, 16 oktober 2018 11:07

TNO whitepaper: tijd voor implementatie van verantwoorde datadiensten

Organisaties ontwikkelen in toenemende mate datadiensten die gebruik maken van zelflerende algoritmes. Deze algoritmes zijn veelbelovend, maar brengen tevens nieuwe uitdagingen met zich mee. TNO adresseert deze uitdagingen en wil de volgende stap zetten en technieken voor verantwoorde datadiensten verder ontwikkelen en implementeren.

De whitepaper ‘Tijd voor implementatie van verantwoorde datadiensten’ introduceert de uitdagingen die zich vaak voordoen bij de ontwikkeling van datadiensten en beschrijft hoe organisaties ze kunnen adresseren. '
De whitepaper ‘Tijd voor implementatie van verantwoorde datadiensten’ introduceert de uitdagingen die zich vaak voordoen bij de ontwikkeling van datadiensten en beschrijft hoe organisaties ze kunnen adresseren.
1/1

De whitepaper ‘Tijd voor implementatie van verantwoorde datadiensten' introduceert de uitdagingen die zich vaak voordoen bij de ontwikkeling van datadiensten en beschrijft hoe organisaties ze kunnen adresseren. TNO richt zich daarbij op drie invalshoeken: regulering omtrent data, randvoorwaarden voor het toepassen van zelflerende algoritmes en technieken om gevoelige data te analyseren.

Machine learning

Er wordt steeds meer data verzameld en dat vraagt om slimme datadiensten. Machine learning kan daarbij helpen, omdat het automatisch regels en patronen extraheert uit data waarmee beslissingen of voorspellingen gemaakt worden. Aan de andere kant is het verkrijgen en verwerken van gegevens aan regels gebonden, met name waar het persoonsgegevens betreft.

 

Gevoelige data

Hoewel er veel onderzoek wordt gedaan naar technologieën om gevoelige data te analyseren of om de gevoeligheid van data te evalueren, blijft het aantal toepassingen achter. Dat is jammer, want de technieken kunnen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe, verantwoorde datadiensten.

 

Uitgestoken hand 

Wat TNO betreft is de tijd rijp om te innoveren en de technieken toe te passen. TNO wil graag de volgende stap zetten en technieken voor verantwoorde datadiensten verder ontwikkelen en implementeren en noidgt partijen uit hierover mee te denken.  

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden