Laatste nieuws:

, 15 oktober 2018 11:20

Heemskerk wint gouden Universal Robot

Universal Robots reikte onlangs enkele gouden UR10 cobots uit om de productie van het 25.000e exemplaar te vieren. Heemskerk Fijnmechanica, acht jaar geleden de eerste UR-klant in de Benelux, werd een van de winnaars.

De overhandiging van de gouden UR10 met van links naar rechts: Stefaan Poppe (Gibas Automation), Lucien Heemskerk (Heemskerk Fijnmechanica) en Helmut Schmid (Universal Robots).'
De overhandiging van de gouden UR10 met van links naar rechts: Stefaan Poppe (Gibas Automation), Lucien Heemskerk (Heemskerk Fijnmechanica) en Helmut Schmid (Universal Robots).
1/1
De cobotmarkt heeft een stevige groei doormaakt, getuige onder meer het groeicijfer dat leverancier Universal Robots voor 2017 noteerde; maar liefst 72 procent meer omzet aan cobotverkopen. Concreet betekent dit dat de Deense cobotbouwer sinds haar oprichting in 2008 haar 25.000ste exemplaar produceerde en verkocht.

Decentrale productiestrategie

Heemskerk Fijnmechanica, metaalbewerker van eenvoudige tot complexe fijnmechanische producten, heeft 7 UR (6 UR10 en 1 UR5) cobots in gebruik. Vier stuks maken deel uit van de freesbewerkingscentra en twee stuks helpen bij de reiniging van onderdelen.
Zo kan het bedrijf een decentrale productiestrategie erop na houden, waardoor ook kleine orders flexibel kunnen worden geproduceerd. Elk van de Victor vijfassige freesmachines is voorzien van een eigen CAM-systeem en een cobot. En omdat elke operator zowel de freesmachines als de cobots kunnen ‘programmeren', is er nooit onnodige stilstand.

Drempels verlagen

Hoewel normaliter Gibas Automation de cobots levert, was het deze keer Helmut Schmid, General Manager Universal Robots Western Europe, die een gouden UR10 meenam. "Heemskerk mag dan niet de grootste afnemer van UR-cobots zijn, maar het is een klant met durf en visie. Want hoewel we met onze Universal Robots de automatiseringsdrempels zo laag mogelijk willen houden en echte plug & produce nastreven, is er nog steeds koudwatervrees."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden