Laatste nieuws:

, 15 oktober 2018 11:20

Heemskerk wint gouden Universal Robot

Universal Robots reikte onlangs enkele gouden UR10 cobots uit om de productie van het 25.000e exemplaar te vieren. Heemskerk Fijnmechanica, acht jaar geleden de eerste UR-klant in de Benelux, werd een van de winnaars.

De overhandiging van de gouden UR10 met van links naar rechts: Stefaan Poppe (Gibas Automation), Lucien Heemskerk (Heemskerk Fijnmechanica) en Helmut Schmid (Universal Robots).'
De overhandiging van de gouden UR10 met van links naar rechts: Stefaan Poppe (Gibas Automation), Lucien Heemskerk (Heemskerk Fijnmechanica) en Helmut Schmid (Universal Robots).
1/1
De cobotmarkt heeft een stevige groei doormaakt, getuige onder meer het groeicijfer dat leverancier Universal Robots voor 2017 noteerde; maar liefst 72 procent meer omzet aan cobotverkopen. Concreet betekent dit dat de Deense cobotbouwer sinds haar oprichting in 2008 haar 25.000ste exemplaar produceerde en verkocht.

Decentrale productiestrategie

Heemskerk Fijnmechanica, metaalbewerker van eenvoudige tot complexe fijnmechanische producten, heeft 7 UR (6 UR10 en 1 UR5) cobots in gebruik. Vier stuks maken deel uit van de freesbewerkingscentra en twee stuks helpen bij de reiniging van onderdelen.
Zo kan het bedrijf een decentrale productiestrategie erop na houden, waardoor ook kleine orders flexibel kunnen worden geproduceerd. Elk van de Victor vijfassige freesmachines is voorzien van een eigen CAM-systeem en een cobot. En omdat elke operator zowel de freesmachines als de cobots kunnen ‘programmeren', is er nooit onnodige stilstand.

Drempels verlagen

Hoewel normaliter Gibas Automation de cobots levert, was het deze keer Helmut Schmid, General Manager Universal Robots Western Europe, die een gouden UR10 meenam. "Heemskerk mag dan niet de grootste afnemer van UR-cobots zijn, maar het is een klant met durf en visie. Want hoewel we met onze Universal Robots de automatiseringsdrempels zo laag mogelijk willen houden en echte plug & produce nastreven, is er nog steeds koudwatervrees."

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

29 oktober 2020 - Den Bosch
Engineering Event SAFETY
16 december 2020 - Den Bosch
Efficiënt Aandrijven Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden