Laatste nieuws:

, 11 oktober 2018 16:24

Electric Superbike van TU Twente wint elektrische motorrace (video)

Electric Superbike Twente heeft in zijn eerste seizoen meteen de winst gepakt in de MotoE competitie. Het powertrain-team ontwierp hardware en software zelf, waaronder het battery management system, de hoofdcomputer en een vloeistofkoelsysteem.

Het team van de studenten van TU Twente werkte voor de productie samen met een ruim netwerk aan productiebedrijven in Nederland. '
Het team van de studenten van TU Twente werkte voor de productie samen met een ruim netwerk aan productiebedrijven in Nederland.
1/1

Op het Anglesey circuit in Wales eindigde coureur Thijs Peeters afgelopen weekend twee keer als eerste. Dit leverde twee maal de volle 25 punten op, wat ruim voldoende was om kampioen van 2018 in de MotoE te worden.

Het powertrain-team met studenten van de Universiteit Twente kende een relatief probleemloos weekend. "We konden alle sessies rijden, waardoor we steeds snellere rondes neer konden zetten", aldus coureur en kampioen Thijs Peeters.

Hele weekend versnellen

Door technisch malheur van een aantal concurrerende teams stond het Twentse team al ruim aan kop. De races uitrijden was voldoende geweest. "Natuurlijk gaan we voor snelheid. We hebben elke sessie op dit circuit weer nieuwe afstellingen getest. Mede daardoor konden we het hele weekend versnellen", aldus powertrain manager Jeroen Goudswaard.

Nederlandse productie

Het team van de studenten van TU Twente werkte voor de productie samen met een ruim netwerk aan productiebedrijven in Nederland. De elektrische motorfiets is gebouwd door 15 studenten die aantonen dat elektrisch rijden niet alleen duurzaam is, maar ook gaaf.

Elektromotorbehuizing

Electric Superbike Twente  ontwerpt veel onderdelen zelf . Zo maakte het chassis-team een custom frame, een achterbrug en een elektromotorbehuizing. De elektrische componenten zijn zodoende zonder beperkingen van traditionele lay-outs logisch te plaatsen. Het powertrain-team ontwierp hardware en software zelf, waaronder het battery management system, de hoofdcomputer en een vloeistofkoelsysteem.
Tijdens het D&E event op 7 november in Mechelen en p 8 november in Eindhoven zal Electric Superbike Twente samen met CB Distribution een lezing verzorgen: ‘Volledig elektrisch van nul naar honderd in minder dan 3 seconden'.

 

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden