Laatste nieuws:

, 4 oktober 2018 17:04

Zweefvlieglier wint Feda Young Professional Award tijdens WoTS (video)

Team Zweefvlieglier is de winnaar van de Young Professional Award van Feda. Het team van Hogeschool Utrecht, dat inzoomde op trekkrachten bij het oplaten van zweefvliegtuigen, troefde donderdagmiddag tijdens WoTS Robotao van Saxion Hogeschool af.

Team Zweefvlieglier is de winnaar van de Young Professional Award van Feda'
Team Zweefvlieglier is de winnaar van de Young Professional Award van Feda
1/1

Team zweefvlieglier bestaat uit drie studenten die keken naar de trekkrachten bij het oplaten van zweefvliegtuigen en daar verbeteringen in aanbrachten, zodat de lierist - die de zweefvlieglier bedient - informatie krijgt waarop hij zijn aansturing kan aanpassen en onderdelen minder onder druk komen te staan.

Kabelkrachtmeting

De opdracht was gesplitst in twee delen die betrekking hebben op het vernieuwen van de besturing en het toepassen van een kabelkrachtmeting. Voor de besturing is het noodzakelijk dat er rekening wordt gehouden met de ergonomie van de lierist en dat de besturing geschikt is voor de toekomst. Voor de lier is het tevens noodzakelijk dat er een kabelkrachtmeting aan de lier wordt toegevoegd die de kracht op de kabel kan meten op het moment dat een zweefvliegtuig wordt opgelierd.

Robotao

De andere finalist, Team Robotao, gebruikte een twee-armige YuMi-Robot om een wifi-router samen te stellen. Het doel is om een manier van monteren te ontwikkelen die efficiënter en accurater is dan handmatige montage.
De award is een prijs vanuit Feda waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. De Feda-lounge op WoTS was het decor voor de prijsuitreiking.

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden