Laatste nieuws:

, 24 september 2018 16:23

WoTS: Development Club helpt bij productverbetering

24 jaar geleden is een aantal technische ontwikkelbedrijven een samenwerking aangegaan. Ondertussen is die groep uitgegroeid tot een club van zo’n zestig bedrijven, met het doel kennis uit te wisselen en elkaar te helpen. Een deel van de leden is te vinden op de WoTS – en staat daar potentiële klanten ook weer met raad en daad terzijde.

Op zoek naar technologische creativiteit voor je product, maar heb je niet alle technische competenties tot je beschikking? Dan kan de Development Club wel eens een oplossing bieden. '
Op zoek naar technologische creativiteit voor je product, maar heb je niet alle technische competenties tot je beschikking? Dan kan de Development Club wel eens een oplossing bieden.
1/1
Op zoek naar technologische creativiteit voor je product, maar heb je niet alle technische competenties tot je beschikking? Dan kan de Development Club wel eens een oplossing bieden. In 1994 is de club opgericht als een cluster bedrijven binnen de branche industriële elektronica van de FHI, de federatie van Technologiebranches. Ondertussen zijn zo'n zestig technische ontwikkelbedrijven aangesloten. Elk met zijn eigen expertise op het gebied van mechatronica, sensoren, embedded software of industrieel ontwerp.

Toegevoegde waarde

Hoe dit in zijn werking gaat? Elke drie maanden organiseert de Development Club voor haar leden een interactieve bijeenkomst. Dit is meestal bij een OEM'er die elektronica gebruikt in zijn producten. Vaak is er een rondleiding en geeft het gastbedrijf een introductie. Er is eigenlijk altijd een technische ‘case' in het spel, waarbij de leden in een interactieve sessie brainstormen over een oplossingsrichting. Het gastbedrijf krijgt zo de inzichten van meerdere slimme bedrijven en de bezoekende leden hebben de mogelijkheid hun expertise te etaleren. Om de neutrale rol van de leden te behouden blijft het hierbij voor de Development Club. Het eerste contact is gemaakt. Het staat de leden en het gastbedrijf wel vrij om eventueel zelf een vervolg in te zetten.

Pitchen 

Niet-leden kunnen hier ook op uitnodiging bij aanwezig zijn. Tijdens zo'n meeting kunnen nieuwe leden of leden die een strategische ontwikkeling doormaken een ‘elevator pitch' geven. In enkele minuten stel je je firma voor en maak je duidelijk waar de specifieke kennis, toegevoegde waarde en marktgebied liggen. Vervolgens zoek je samen met de aanwezige partijen aanknopingspunten en kijk je waar je complementair bent voor collega-bedrijven. Een ideaal netwerk dat je kunt gebruiken om je product beter in de markt te zetten. Of het nu gaat om waardecreatie, keuzes van toe te passen technologie of marktoriëntatie.

Kennis bundelen

De voorzitter van de Development Club, Hans Zijlstra van Elincom zegt hierover: "De Development Club stelt zich onafhankelijk op en kan met de verschillende expertisen van de betrokken partijen het verschil maken voor een start-up maar ook voor een partij die al langer meedraait, maar worstelt met een nieuw idee." Waarom de bedrijven deze rol op zich nemen? "Het is in ieders voordeel om dit zo te doen", zegt Zijlstra. Als voorbeeld noemt hij een bedrijf dat actief is in high-end testsystemen voor elektronicacomponenten. "Het bedrijf wilde graag een product introduceren dat veel kleiner moet zijn dan het huidige, maar wist niet goed of de componentendichtheid van de printplaat beter kan bij hun enorme datastroom en grote signaalintegriteit. De toegevoegde waarde van de Development Club is dat er partijen bij elkaar worden gebracht voor wie bepaalde specialismen dagelijks werk zijn."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden