, 17 september 2018 21:51

Big Data in predictive maintenance: doen ze wat ze beloven?

De potentie van predictive maintenance met big data is enorm: sterk verbeterde uptime, verlenging van de levensduur van assets, significante verhoging van de veiligheid voor mensen en de omgeving en verlaging van de kosten voor onderhoud. Maar hoe zit het nu met het waarmaken van die mogelijkheden in de praktijk?

In de afgelopen maanden hebben PwC en Mainnovation onderzoek gedaan naar de inzet van big data voor predictive maintenance bij bedrijven in België, Nederland en Duitsland. De inzichten die ze uit dit onderzoek hebben verkregen, zullen ze presenteren op 10 oktober, op het Engineering in Food&Beverage Event in De Fabrique in Utrecht. Engineersonline organiseert dit samen met NVDO, GMV en VMT. Het thema: Van big data naar smart decisions.

Data-analyse

Met grote hoeveelheden data en met geavanceerde analysetechnieken valt nauwkeuriger dan ooit te voorspellen wanneer een asset dreigt te falen en hoe onderhoud slimmer ingericht kan worden op basis van de data-analyse. Dit betogen Mark Haarman, partner Mainnovation en Michel Mulders partner PwC.

FrieslandCampina en Stork

Ook kunnen bedrijven hun datacollectie inzetten om onderhoudsmethodieken zoals TPM te ondersteunen. Daan van der Hoeven van FrieslandCampina en Ernest Severens van Stork Asset Management Technology zullen vertellen hoe zij op een praktische wijze invulling geven aan dit thema.

Simon Jagers van Semiotic Labs vertelt hoe ze met speciale sensoren en slimme algoritmes een Smart Condition Monitoringssysteem voor elektromotor-aangedreven machines in de bakkerij-branche hebben ontwikkeld. Bilfinger Tebodin zal vertellen over hoe een digitale transformatie van een fabriek op basis van data onder andere leidt tot toekomstgericht onderhoud.

Bekijk het programma

Foto's:

In de afgelopen maanden hebben PwC en Mainnovation onderzoek gedaan naar de inzet van big data voor predictive maintenance bij bedrijven in Belgiƫ, Nederland en Duitsland.

In de afgelopen maanden hebben PwC en Mainnovation onderzoek gedaan naar de inzet van big data voor predictive maintenance bij bedrijven in Belgiƫ, Nederland en Duitsland.

© Aandrijvenenbesturen.nl