, 13 september 2018 11:58

Inzicht in Time-sensitive Networking

Belden heeft een speciale editie van Time-sensitive Networking for Dummies uitgebracht. Het boek van Oliver Kleineberg en Axel Schneider kan als gratis pdf worden gedownload, maar is ook gedrukt beschikbaar.

TSN is het antwoord op de tekortkomingen van de huidige realtime communicatieprotocollen, zoals Ethercat, Profinet IRT en Sercos III. Het protocol heeft bijvoorbeeld een hoge bandbreedte om een grote hoeveelheid sensor- en achtergrondgegevens te kunnen verwerken en is ‘backwards compatible' met Ethernet-apparaten. De ‘special edition' van Time-Sensitive Networking For Dummies gaat in op de technologie en de standaarden en geeft inzicht in de vereisten van TSN-netwerkengineering en de voordelen van het gebruik van niet-TSN Ethernet-apparaten op een TSN-netwerk.

Achtergrond

Volgens de auteurs is het boek met zijn 53 pagina's zeer toegankelijk en geeft een duidelijk overzicht. Ze hopen dat de publicatie er in slaagt de interesse van de lezers te wekken en voldoende stof biedt om intelligente vragen te stellen en zich verder te verdiepen "in dit fascinerende onderwerp". Een gratis exemplaar van de publicatie kan hier worden gedownload. Ook het vorig jaar door Belden gepresenteerde Industrial Cyber Security for Dummies is nog steeds online te vinden.

 

Foto's:

Time-sensitive Networking for Dummies kan als gratis pdf worden gedownload, maar is ook gedrukt beschikbaar.

Time-sensitive Networking for Dummies kan als gratis pdf worden gedownload, maar is ook gedrukt beschikbaar.

© Aandrijvenenbesturen.nl