Laatste nieuws:

, 17 augustus 2018 13:23

Techport Netwerk Event brengt MKB'ers uit de maak- en smart maintenance industrie bijeen

Tata Steel Nederland, de grootste werkgever in Noord-Holland, bestaat in september 100 jaar. Om dit te vieren organiseren de Provincie Noord-Holland en de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen op 26 september 2018 het Techport Netwerk Event. Dit event is speciaal bedoeld voor de MKB-bedrijven in de maak en smart maintenance industrie.

'
1/1
Bezoekers worden op het Techport Netwerk Event door toonaangevende sprekers, zoals Peter Wennink (CEO ASML), Dick Burger (CEO Scheybeeck) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) meegenomen naar deze nieuwe toekomst van de industrie. Wat staat ons te wachten en wat kan samenwerking opleveren? De deelnemers zullen ervaren hoe ze van het Techport netwerk gebruik kunnen maken. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om met elkaar en op een informele manier het netwerk te versterken. Tijdens het Techport Netwerk Event zal Charles Groenhuijsen als dagvoorzitter optreden.

Vakbekwaam personeel is schaars

De industrie staat voor een spannende uitdaging. De mogelijkheden om op een moderne en concurrerende manier bijvoorbeeld staal, papier, cement en voedingsmiddelen te maken, worden steeds aantrekkelijker door nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid. De opkomst van robotisering en ICT biedt kansen. Maar vakbekwaam personeel is schaars. Het is vaak onmogelijk om op alle terreinen de laatste stand der techniek in eigen huis te ontwikkelen. Daarom verzamelen producenten verschillende specialisten om zich heen die hun productiemiddelen veilig, betrouwbaar en zo lang mogelijk tegen de beste prijs kunnen laten functioneren. Zo trekken zij gezamenlijk op om de concurrentiepositie en de werkgelegenheid in de Techport regio te versterken. 

Techport is de naam van een virtueel netwerk van ondernemers, overheid en opleidingsinstituten. Inhoudelijk focust Techport zich op de maak en smart maintenance industrie. De met elkaar ontwikkelde kennis en innovaties komen ten goede aan markten die in de Techport regio sterk zijn ontwikkeld, zoals offshore(wind), energie, voedingsmiddelen en materialen. Het zwaartepunt van Techport ligt in de IJmond, maar Techport werkt nauw samen met partijen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), Noordzeekanaalgebied en Noord-Holland die in bovenstaande thema’s en markten actief zijn. Het Techport Netwerk Event wordt georganiseerd op 'De wereld van Staal'. Dit festivalterrein wordt speciaal ter gelegenheid van Tata Steel 100 jaar opgebouwd.

Aanmelden

Het Techport Netwerk Event richt zich name op MKB ondernemers en innovatiemanagers uit de maak en smart maintenance industrie. Tata Steel meldt dat meer dan 160 ondernemers zich al hebben ingeschreven. Deelname aan het Techport Netwerk Event is gratis. Inschrijven kan tot 15 september via https://tatasteelevents.com/nl/techportnetwerkevent.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden