Laatste nieuws:

, 13 augustus 2018 12:42

Rutronik geeft inzicht in patch status van Bluetooth chips en modules

De Bluetooth Special Interest Group heeft medio juli instructies gepubliceerd voor het verhelpen van beveiligingsproblemen in de 'Secure Simple Pairing'- en 'LE Secure Connections'-processen. Een nieuw overzicht van Rutronik maakt het eenvoudiger te achterhalen voor welke chips en modules updates patches beschikbaar zijn die deze beveiligingsproblemen verhelpen.

Cybersecurity (bron: Pixabay / typographyimages)'
Cybersecurity (bron: Pixabay / typographyimages)
1/1
Het gaat om een fabrikant-onafhankelijk overzicht van de beschikbaarheid van patches voor individuele chips en modules van fabrikanten. De website wordt door Rutronik in samenwerking met franchise partners up-to-date gehouden.  

Alle Bluetooth specificaties van V2.1+EDR tot V5.0 bevatten het beveiligingsprobleem. Fabrikanten van apparaten zijn verantwoordelijk voor het updaten van de wireless technologie in eindapparaten, wat mogelijk is via firmware update over the air (FOTA). Rutronik wijst erop dat alle Bluetooth componenten in zijn portfolio deze feature ondersteunen. 
 
Het overzicht is hier te vinden. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden