Laatste nieuws:

, 2 augustus 2018 12:13

Zelfgebouwde raket TU Delft breekt in stukken tijdens recordpoging

De zelfgebouwde raket Statos III van studenten van de TU Delft is tijdens recordpoging gebroken en uit de lucht gevallen. De studenten probeerde op donderdag 26 juli het hoogterecord te doorbreken en de grens van de ruimte te bereiken. Na 20 seconden kwam een einde aan de vlucht toen de raket in meerdere delen brak en in zee stortte. De oorzaak van de mislukte vlucht wordt door het team onderzocht in samenwerking met INTA (Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial).

Ruimte (bron: Pixabay / qimono)'
Ruimte (bron: Pixabay / qimono)
1/1
De TU Delft wijst erop dat raketten gevaarlijke voertuigen zijn en veiligheid van groot belang is. Ondanks dat een groot veiligheidsgebied aanwezig is, blijft het moeilijk te voorspellen waar brokstukken zullen neerkomen. Het team heeft samen met INTA onderzocht waar de brokken stukken neer zijn gekomen en meldt dat de lancering veilig is verlopen. Op dit moment wordt de oorzaak van de mislukte vlucht onderzocht. Ook wordt onderzocht of genomen veiligheidsmaatregelen voldoende zijn gebleken. 

Jesse Hummel, Project Leider Stratos III: “Het team heeft hier twee jaar aan gewerkt en is enorm teleurgesteld. Alles moet perfect werken in de voorbereiding en tijdens de vlucht. ‘Rocket science’ is gewoon verschrikkelijk moeilijk. Het team heeft nog een paar dagen vakantie om bij te komen. Ook wordt stap voor stap de data geanalyseerd.  Ik ben enorm trots op het team en diep onder de indruk van onze engineers en hoe ze de problemen in de aanloop naar de lancering hebben opgelost. Dit geeft me hoop voor de toekomst.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden