Laatste nieuws:

, 23 juli 2018 09:47

München wint Hyperloop Pod Competitie; Delft wordt 2e (video)

Het team WARR Hyperloop van de TU München heeft de SpaceX Hyperloop Pod Competitie 2018 gewonnen. Het team wist maar liefst anderhalf keer zo snel te gaan als vorig jaar, toen het ook al won, en kwam zo uit op een topsnelheid van 467 km/u. Het team van de TU Delft werd tweede met 142 km/u.

De pod van de TU Delft vlak voor de start'
De pod van de TU Delft vlak voor de start
1/1
142 km/u is langzamer dan het Delftse team verwachtte. "Om een kans te maken op de gouden plak hebben we een aantal risicovolle besluiten genomen . Die risico's zijn voor ons net de verkeerde kant uitgevallen. Toch zijn we heel erg blij met deze prestatie want nog geen 24 uur geleden hadden we zoveel problemen met onder andere software en een doorgebrande boordcomputer dat we dachten dat we uit de race lagen", vertelt teamleider Edouard Schneiders - vlak voor hij een felicitatietelefoontje kreeg van premier Mark Rutte.

400 teams

Een jaar geleden schreven 400 teams zich in voor de Hyperloop Pod Competitie van dit jaar. Daarvan zijn na verschillende selectierondes 20 teams uitgenodigd om deel te nemen aan de Hyperloop Competitie. In de afgelopen week moesten de teams de nodige veiligheids- en vacuümtesten doorstaan. Uiteindelijk bleven er 4 teams over die op volle snelheid mochten testen in de 1,2 kilometer lange hyperloopbuis bij het SpaceX terrein. Naast Delft en München waren dit Washington Hyperloop en team EPFLoop.

Warr

Warr maakte net als vorig jaar gebruik van een zeer lichte capsule van koolstofvezel met elektromotor. In plaats van 1 motor, installeerde het team dit jaar echter 8 kleinere, borstelloze motoren. De hele pod weegt zo slechts 70 kilo.

Bekijk hieronder het presentatiefilmpje:

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden