Laatste nieuws:

, 16 juli 2018 12:03

Straatlantarens die branden op rijwind (video)

Een groepje Amerikaanse studenten heeft een vangrail met geïntegreerde windmolens bedacht. Het systeem vangt de rijwind van het passerende verkeer op en zet hem om in stroom voor de straatlantarens.

'
1/1
Het team bedacht de oplossing voor de Biomimicry Challenges: een wereldwijde wedstrijd voor op de natuur geïnspireerde ontwerpen die het Biomimicry Institute jaarlijks uitschrijft.
De Genrail bestaat uit een behuizing geïnspireerd op de woestijnslak die met de vorm van zijn huisje wind creëert en zichzelf zo weet te koelen en een rad dat is gevormd naar de veren van een condor. De behuizing heeft bovendien met het schild van de kakkerlak gemeen dat het kan indeuken bij impact. Dit maakt het systeem volgens de studenten even veilig als de huidige betonnen vangrails in in de VS worden gebruikt.
Eén Genrail kan 380 watt/h opleveren als de wind er met 40 kmh doorheen blaast. Dat is genoeg om 12 led straatlantarens van 30w op te laten branden. Dit betekent dat 200 Genrails 76 kWh opleveren. Dat is genoeg voor 90% van de led-straatverlichting op het hele eiland van Manhattan.
De Genrail is gemaakt van bestaande plastic onderdelen en kost (nu) 230 - 400 dollar per stuk.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden