Laatste nieuws:

, 9 juli 2018 16:33

Eco-Runner Team Delft wint Design Award tijdens Shell Eco-marathon

Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft heeft met hun zelfontwikkelde voertuig tijdens Shell Eco-marathon in Londen de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype. Het hyperzuinige, op waterstof rijdende voertuig legde 684 kilometer af op 1 m³ waterstof. Dit is te vergelijken met een rit van Amsterdam naar het zuidelijkste puntje van Italië op slechts 1 liter brandstof. Daarnaast sleepten zij de Vehicle Design Prototype Award binnen voor het innovatieve design van hun voertuig.

Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft'
Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft
Rechts
1/3
De Shell Eco-marathon werd georganiseerd in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Tijdens de Europese editie van Shell Eco-marathon zette het Eco-Runner Team een indrukwekkend resultaat neer. Teamcaptain Joel Croese: “Wij zijn ontzettend tevreden met het behalen van de derde plek! Gezien iedereen er veel tijd en moeite in heeft gestoken is dit een fantastisch gevoel. Het jaar kende ups en downs maar heeft onze passie voor duurzaamheid, in combinatie met theoretische kennis opgedaan aan de TU Delft, samengevoegd tot een praktisch en geslaagd geheel: ons voertuig ‘Ecorunner 8’. We kijken terug op een extreem leerzaam jaar en hopen dat we mensen hebben kunnen inspireren om na te denken over het gebruik van alternatieve energiebronnen.”  

Energiezuinig voertuig

Voor deze internationale wedstrijd ontwierpen talentvolle jongeren van middelbare scholen, hogescholen en universiteiten een innovatief en energiezuinig voertuig. Met dit voertuig gingen deelnemende teams de strijd aan tijdens een wedstrijd die van 5 tot en met 8 juli plaatsvond in Londen. In totaal gingen 150 teams – waarvan elf Nederlandse – tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa de uitdaging aan met hun zelfontwikkelde voertuigen zo efficiënt mogelijk de finish te behalen.

"Met Shell Eco-marathon willen we jongeren aanmoedigen om na te denken over de mogelijkheden van technologie en innovatie", zegt Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland. "De mondiale uitdagingen op het gebied van energie zijn groot en de denkkracht van jonge technici kunnen we daarbij goed gebruiken. Het afgelopen jaar hebben 11 Nederlandse teams zich vol overgave ingezet en in een kort tijdsbestek bijzonder innovatieve energieoplossingen bedacht. Daar zijn we trots op!"

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden