Laatste nieuws:

, 4 juli 2018 14:58

Hyperloop bedrijven werken aan internationale standaarden

Verschillende Canadese en Europese hyperloop bedrijven richten een internationale coöperatie op voor het definiëren, vastleggen en standaardiseren van de procedures en het raamwerk voor het reguleren van op vacuüm gebaseerde hyperloop transportsystemen. De coöperatie bestaat uit marktleiders op het gebied van de hyperloopontwikkeling, waaronder TransPod uit Canada, Hardt Hyperloop uit Nederland, Zeleros Hyperloop uit Spanje en Hyper Poland uit Polen.

Hyperloop'
Hyperloop
1/1
Met deze gezamenlijke overeenkomst is de ontwikkeling van de hyperloop een nieuwe fase ingegaan. Het partnerschap staat open voor alle industriële executives, onderzoeksinstituten, toezichthouders en overheden. Sebastien Gendron, mede-oprichter en CEO van TransPod: “De toekomst van op vacuüm gebaseerd transport hangt af van de mogelijkheid om afstanden virtueel te verkleinen en het tot stand brengen van een sterkere, onderling verweven economie en een échte mondiale samenleving. We werken samen met andere leiders die onze passie delen om nieuwe voorstellen en verbeteringen te bedenken voor de manier waarop wij leven en werken. Wij willen deze nieuwe technologie niet afzonderlijk van elkaar ontwikkelen en onze kennis voor onszelf houden, maar wij willen juist samenwerken om zo een hoog niveau van veiligheid en interoperabiliteit te waarborgen.“

'Brede steun nodig'

Mars Geuze, medeoprichter en CCO van Hardt hyperloop: “Het realiseren van baanbrekende oplossingen op het gebied van transport zoals de hyperloop, vragen om een brede steun van zowel de private als de publieke sector. Het afgelopen jaar hebben diverse marktleiders zich aangesloten bij de hyperloopbeweging. Zij erkennen de wereldwijde uitdagingen en hebben ervoor gekozen, in plaats van stil te zitten, actief mee te participeren. We nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij deze beweging om ervoor te zorgen dat de hyperloop gerealiseerd wordt.”

Juan Vicén, medeoprichter en CMO van Zeleros: “Wij staan aan het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van transport. Samenwerking bij hyperloop standaardisatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de hele wereld kam meeprofiteren. Dit is het moment om het volledige potentieel van wereldwijde innovatie aan te tonen.”

Wettelijke regels en veiligheidseisen

Przemys?aw P?czek, medeoprichter en CEO van Hyper Poland: "Het vastleggen van een internationaal raamwerk voor de ontwikkeling van hyperloop standaarden is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de voorgestelde oplossingen voldoen aan wettelijke regels en veiligheidseisen. Een goede samenwerking tussen hyperloopbedrijven en onderzoeksinstituten zal moeten leiden tot een snellere invoering van deze baanbrekende technologie. We verwachten dat de effecten van deze wisselwerking aanzienlijk zullen zijn.”

In het kader van deze overeenkomst zullen alle partijen samenwerken aan een gezamenlijke routekaart voor standaardisatie en regelgeving, maar ondertussen blijven zij allen opereren als onafhankelijke bedrijven.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden