Laatste nieuws:

, 22 juni 2018 14:08

Tech United verovert wereldtitel op RoboCup

Het voetbalrobotteam Tech United van de TU/e is erin geslaagd de wereldtitel te veroveren op de RoboCup. Het is de vierde keer dat Tech United deze titel in de wacht weet te slepen. Ook in 2012, 2014 en 2016 wist het team het wereldkampioenschap te winnen.

Tech United wint de wereldtitel op RoboCup (beeld: TU/e)'
Tech United wint de wereldtitel op RoboCup (beeld: TU/e)
1/1
In de finale van de RoboCup ging Tech United de strijd aan met Team CAMBADA uit Portugal. In de eerste helft van de wedstrijd had Team CAMBADA duidelijk veldoverwicht en leden de Eindhovense robots onnodig veel balverlies. De Eindhovense keeper moest hierdoor zo'n tien maal een Portugees schot tegenhouden. De Nederlandse robots kregen aanzienlijk minder kansen en moesten het met enkele doelpogingen doen. De TU/e meldt dat het ondanks de doelkansen in de wedstrijd geen fraai voetbal was. Zo liepen robots meermalen vast in een 'loop', waarna zij aan de zijlijn onder handen genomen moeste worden. 
 

Sleutel- en programmeerwerk in de rust 

In de rust is door zowel Team CAMBADA als Tech United veel sleutel- en programmeerwerk aan de robot verricht, wat onder andere nodig was aangezien het stof van het inmiddels versleten speelveld in de robots terecht kwam. In de tweede helft deed Tech United het beter en wist het team binnen dertig seconden te scoren. 

Onderdeel van de Robocup is ook de @Home League, dis is gericht op zorgrobots. Aan deze wedstrijd deed de Eindhovense robot AMIGO deel, die hier een derde positie wist te behalen. Deze competitie moet leiden tot de ontwikkeling van robotica die service en assistentie kan verlenen in thuis- of zorgsituaties. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden