Laatste nieuws:

, 14 juni 2018 13:01

Team van TU Delft neemt met autonome boot mee aan RoboBoat-wedstrijd (video)

Het team 'Trident Delft' van de TU Delft doet van 18 tot en met 24 juni 2018 mee aan de RoboBoat-wedstrijd in de Amerikaanse stad Daytona, Florida. Hierbij worden zij uitgedaagd met hun boot zo snel mogelijk een reeks opdrachten uit te voeren op een parcours, zoals aanmeren en vertrekken, obstakels ontwijken en door poortjes varen.

De Trident van het Trident Delft team (beeld: TU Delft)'
De Trident van het Trident Delft team (beeld: TU Delft)
1/1
Het Trident Delft team bestaat uit zes studenten van de TU Delft die gezamenlijk een bouw hebben gebouwd die autonoom kan varen en bepaalde taken kan uitvoeren. Het eerste prototype van de boot - die Trident heet - werd in januari gepresenteerd bij de afronding van de minor Robotics van de TU Delft. In de maanden daarna heeft het team de boot klaargestoomd voor de RoboBoat-wedstrijd. 

Trimaran-vorm
De afmetingen van de boot bedragen 75 bij 52 centimeter, terwijl de boot ongeveer 12 kilo ligt. De Trident heeft een topsnelheid van zo'n 1,5 meter per seconde. De Trident is een boot met een trimaran-vorm, waarbij de boot drie drijvers heeft. Dit komt de stabiliteit van de boot ten goede, wat van belang is voor de sensoren die in de romp van het vaartuig verwerkt zijn. Deze data wordt door een computer gebruikt om te navigeren. 

De Trident gebruikt differential thrust om te sturen. Hierbij is het mogelijk de schroeven van de boot onafhankelijk van elkaar aan te sturen en bijvoorbeeld de ene schroef bijvoorbeeld vooruit en de andere achteruit kan draaien.

Eerste deelname van een Delfts team
"We kijken er echt naar uit om hier aan mee te doen. Het is de eerste keer dat er een team uit Delft ingeschreven is, dus we zijn helemaal blanco begonnen. Het zal zwaar worden, want de concurrenten hebben al ervaring", zegt IO-student Timothy Puglia. In de onderstaande video wordt de Trident getoond. 


ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden