, 7 juni 2018 14:11

11 Nederlandse teams naar Shell Eco-marathon in Londen

Nederland is met elf teams vertegenwoordigd tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa. In totaal gaan 174 teams uit 24 landen van 5 tot en met 8 juli in Londen 174 teams de uitdaging aan om met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen zo efficiƫnt mogelijk te rijden.

Innovatie, technologie en duurzaamheid staan centraal bij de Shell Eco-marathon, één van de meest uitdagende en grootste studenten- en scholieren wedstrijden ter wereld. Deelnemende teams bouwen zelf een voertuig met als doel een zo groot mogelijke afstand te rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Vorig jaar was de winnende afstand 2.503 km, wat ongeveer vergelijkbaar is met een autorit van Amsterdam naar Faro, het zuidelijkste puntje van Portugal.


Meerdere Nederlandse teams kiezen voor waterstof

De deelnemers kiezen steeds vaker voor alternatieve energiedragers. Dit jaar gebruiken vijf teams waterstof voor hun voertuig. Zo ook het team HAN Hydromotive. Kevin Bonke, projectmanager van het team, legt uit: "Waterstof is onuitputbaar, in tegenstelling tot traditionele energiedragers. We zijn ervan overtuigd dat dit de alternatieve brandstof van de toekomst is, het aanbod van waterstof is echter klein en de meeste Nederlanders hebben weinig kennis van de voordelen, wij hopen dit door onze deelname te veranderen."

Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland: “De innovatieve denkkracht van deze talentvolle jonge technici hebben we hard nodig op weg naar een succesvolle energietransitie. Ik wens de Nederlandse teams veel succes in Londen en houd hun resultaten met veel belangstelling in de gaten.”

Foto's:

Shell Eco-marathon (beeld: Shell)

Shell Eco-marathon (beeld: Shell)

© Aandrijvenenbesturen.nl