Laatste nieuws:

, 7 juni 2018 13:29

Werknemers verwachten dat machines hen beter kunnen ondersteunen dankzij AI

67% van de Britse werknemers ziet kunstmatige intelligentie (AI) als een technologie die machines in staat stelt hen betere ondersteuning te bieden op de werkvloer. Met name intelligentie besturing via spraakcommando's of touchpads maken het voor gebruikers eenvoudiger een machine nieuwe taken toe te wijzen (70%).

Kunstmatige intelligentie (beeld: Pixabay / Seanbatty)'
Kunstmatige intelligentie (beeld: Pixabay / Seanbatty)
1/1
Dit blijkt uit het automatica Trend Index 2018, waarvoor 1.000 Britse werknemers zijn ondervraagd. Regelmatig uiten allerlei partijen zorgen over het verloren gaan van banen door de introductie van automatisering, robots en AI. 64% van de respondenten verwacht echter niet dat digitale assistente op termijn over dezelfde sociale vaardigheden zullen beschikken als mensen. Menselijke werknemers blijven volgens deze groep dus ook in de toekomst toegevoegde waarde bieden.

Anticiperen op bewegingen van werknemers

"Ontwikkelingen op het gebied van AI betekent dat we kunnen verwachten dat robots steeds efficiënter zullen opereren als assistente voor mensen", aldus Junji Tsuda, president van de International Federation of Robotics. "Robots begrijpen niet alleen vragen en kunnen deze beantwoorden, maar kunnen ook reageren op spraak- en bewegingscommando's en zelfs anticiperen op de volgende beweging van een werknemer om obstakels voor hem of haar te verwijderen."

AI kan onder andere worden ingezet om zeker te stellen dat mensen en robots zonder veiligheidskooi veilig kunnen samenwerken. automatica wijst erop dat om dit mogelijk te maken AI-software aan strenge veiligheidseisen moet voldoen. De time-to-market van dit soort AI-software is hierdoor andere AI-software, die vaak in een gesimuleerde omgeving kan worden getest. Bijna driekwart van de werknemers (74%) noemt het van belang dat AI streng wordt gereguleerd via de wet.


'Term 'kunstmatige intelligentie' is misleidend'

Het gebruik van machines die voorzien zijn van AI om taken onafhankelijk uit te voeren gaat volgens 60% van de respondenten de werkvloer verrijken. Een even grote groep stelt echter dat de term 'kunstmatige intelligentie' misleidend is, aangezien machines niet in staat zijn op intelligente wijze te leren of autonoom te opereren zoals een mens dat kan. 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden