Laatste nieuws:

, 4 juni 2018 13:45

FPT-VIMAG staat achter tegenmaatregelen tegen Amerikaanse importheffingen

De importheffingen die de Verenigde Staten (VS) opleggen aan Europa zijn onnodig en provocerend stelt FPT-VIMAG, brancheorganisatie voor de productietechnologie. Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-VIMAG: “Met dit roekeloze gedrag stuurt Amerika aan op een handelsoorlog. Daarin zullen alleen verliezers zijn.”

Verenigde Staten (beeld: Pixabay / RonnyK)'
Verenigde Staten (beeld: Pixabay / RonnyK)
1/1
Machinebouw en productietechnologiebedrijven merken het als staal in prijs stijgt. Dooijewaard: “Het houdt in dat staalverwerkende bedrijven investeringen langer uitstellen. Trump zorgt op deze manier voor onzekerheid in de globale markt rond productietechnologie.” 

Voor 570 miljoen euro naar VS geëxporteerd

De Nederlandse machinebouw is jaarlijks goed voor ruim vier miljard euro directe omzet. Dit is meer dan de volledige jaarlijkse visserij-export van Nederland. De uitvoer van staal uit Nederland naar de Verenigde Staten was vorig jaar goed voor 570 miljoen euro. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eind april. 

“We staan achter de directe reactie van Europa en Nederland om direct tegenmaatregelen te nemen”, vertelt Dooijewaard. “Amerika laat ons geen keuze. Deze maatregelen zijn uitzonderlijk agressief en protectionistisch. Dit past niet in de moderne globale economie.” 
 

Fors meer staalexport naar Duitsland 

De staalexport naar Duitsland blijft overigens voor Nederland veel belangrijker. Van de 9 miljard euro aan staal die Nederland in 2017 verscheepte naar het buitenland ging 30 procent naar Duitsland, wat neerkomt op een waarde van ongeveer 2,7 miljard euro. Na Duitsland zijn België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste ontvangers. De VS volgt daarna met 6 procent.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

29 oktober 2020 - Den Bosch
Engineering Event SAFETY
16 december 2020 - Den Bosch
Efficiënt Aandrijven Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden