Laatste nieuws:

, 31 mei 2018 14:18

Electric Superbike Twente presenteert elektrische motor Liion-GP (video)

Electric Superbike Twente, een elektrisch raceteam van de Universiteit Twente, heeft zijn nieuwe motor gepresenteerd: de Liion-GP. De motor wordt de komende weken in de aanloop naar de races in de MotoE-competitie in Engeland en Nederland uitgebreid getest.

De Liion-GP van het Electric Superbike Twente team (beeld: Universiteit Twente / Sebastiaan Bors Photography)'
De Liion-GP van het Electric Superbike Twente team (beeld: Universiteit Twente / Sebastiaan Bors Photography)
1/1
De elektrische motor is voorzien van een geïntegreerd ontwerp waarbij de elektromotor in het frame is geplaatst, wat volgens de universiteit een technisch hoogstandje is. Net als het frame en de achterbrug is de elektromotor volledig naar eigen ontwerp. De integratie van de motor in het frame zorgt er onder meer voor dat het frame stijver wordt en ruimte wordt bespaard, waardoor meer accucapaciteit kan worden toegevoegd. “Een leuk weetje is dat onze elektromotor zo ontworpen is, dat hij een 600cc motorfiets bij moet kunnen houden op Assen!”, aldus Powertrain manager Jeroen Goudswaard. 

Kuipwerk is in eigen huis ontwikkeld

Ook het kuipwerk van de motor is door het raceteam zelf ontwikkeld. “We hielden rekening met de benodigde luchtkoeling en de ergonomie. Bovendien wilden we een motorfiets presenteren waar liefhebbers voor vallen. Ik denk dat we een geweldig ontwerp hebben neergezet", licht Bram Norp, verantwoordelijk voor het ontwerp van de motor, uit. 

Teammanager Tim Veldhuis: “Geweldig hoe het team in zo’n korte tijd zo ver is gekomen! Het is ontzettend gaaf om de wereld te laten zien wat er met de huidige techniek mogelijk is. We zijn trots op het ontwerp en als we de races rijden in de zomer wordt dat alleen maar meer.” De eerste race is op 8 juli in Pembrey in het Verenigd Koninkrijk. Daar en tijdens de andere races zal de motor met 250 km/u over het circuit razen.


ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden