Laatste nieuws:

, 28 mei 2018 11:50

Nederland deel kennis en ervaring binnen Clean Energy Ministerial

Nederland treedt toe tot de Clean Energy Ministerial (CEM). Nederland gaat als lid van de CEM kennis en ervaring delen met deelnemende landen. Daarnaast biedt de CEM een platform voor de kabinetsambitie om het Europees klimaatdoel voor 2030 te verhogen.

De Clean Energy Ministerial (beeld: Clean Energy Ministerial)'
De Clean Energy Ministerial (beeld: Clean Energy Ministerial)
1/1
De CEM is een organisatie die in 2009 is opgericht op initiatief van de Verenigde Staten. Het internationale samenwerkingsverband van landen is gericht op de inzet van duurzame energietechnologieën met als doel klimaatverandering tegen te gaan. 25 landen nemen deel aan de CEM, waaronder China, India, Rusland, Duitsland, Frankrijk en de Europese Commissie. Deze landen zijn gezamenlijk goed voor 90% van de wereldwijde investeringen in duurzame energie. 

'Enorme opgave'

"De Overeenkomst van Parijs stelt ons voor een enorme opgave. Om de doelstelling binnen handbereik te houden, zal de Europese Unie verder moeten gaan dan de huidige afspraak van 40 procent minder CO2-uitstoot in 2030", licht minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat toe. "Nederland werkt samen met andere Noordwest-Europese landen aan een kopgroep die zich sterk maakt voor verhoging van dit klimaatdoel. De Clean Energy Ministerial is een plek waar Europese landen met een ambitieuze klimaatagenda elkaar ontmoeten. Door samen te werken bereiken we meer en zorgen we bovendien voor een gelijk speelveld. Het internationale karakter vande Clean Energy Ministerial biedt daarnaast ook kansen voor de Nederlandse export."

Nederland gaat in 2018 deelnemen aan een CEM-initiatief dat investeringen en financiering van duurzame energietechnologieën door de private sector bevordert door onder andere de ontwikkeling van beleid en regulering. Daarnaast kijkt Nederland naar de mogelijkheid deel te nemen aan een project voor het afvangen, gebruiken en opslaan van CO2. Dit project heeft als in samenwerking met de financiële sector deze technologie, die ook wel CCUS wordt genoemd, te bevorderen. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden