Laatste nieuws:

, 28 mei 2018 12:31

Finland en China kondigen testgebieden voor duurzame energieoplossingen aan

Het Finse Åland Islands moet het eerste eiland ter wereld worden waar uitsluitend gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen. Het eiland moet een demonstratieplatform worden voor flexibele en schone energiesystemen. Ook in China wordt gewerkt aan een special gebied waar dergelijke systemen kunnen worden getest: de Zhangjiakou Demonstration Zone in de Chinese stad Zhangjiakou.

Zonnepanelen (beeld: Pixabay / andreas160578)'
Zonnepanelen (beeld: Pixabay / andreas160578)
1/1
Åland Islands moet een demonstratieplatform worden voor flexibele energiesystemen op basis van slimme energienetwerken en zowel de productie als het gebruik van 100% duurzame energie. Centraal staat hierbij de mogelijkheid duurzame energiebronnen te integreren in het volledig energienetwerk en goed om te kunnen gaan met fluctuaties in zowel vraag naar als de beschikbaarheid van energie. 

De Finse minister van Milieu, Energie en Woongelegenheid Kimmo Tiilikainen nodigt bedrijven en onderzoeksinstellingen uit gebruik te maken van het platform om nieuwe energieoplossingen te testen. Verschillende Finse bedrijven en onderzoeksinstellingen evenals enkele internationale partijen hebben al aangekondigd van deze uitnodiging gebruik te zullen maken. 

Zhangjiakou Demonstration Zone

Ook China zet in op het testen van flexibele en schone energiesystemen en stelt hiervoor de Zhangjiakou Demonstration Zone beschikbaar. "Het vergroten van de flexibiliteit van energiesystemen is cruciaal om een hoge penetratie van duurzame energiebronnen te realiseren en een zowel veilige als stabiele werking van het energienetwerk zeker te stellen", legt Li Meng, staatssecretaris voor Wetenschap en Technologie in China, uit. 

Om het aandeel van niet-fossiele energiebronnen te verhogen tot 15% in 2020 en 20% in 2030 zet China in op de grootschalige ontwikkeling van duurzame energiebronnen. Om dit te stimuleren wil het land partijen helpen door de exploitatie en inzet van dergelijke energiebronnen te optimaliseren. De Zhangjiakou Demonstration Zone moet hieraan bijdragen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden