Laatste nieuws:

, 21 mei 2018 12:42

Emerson neemt AVENTICS over

Emerson neemt AVENTICS over, een fabrikant van pneumatische componenten, systemen en speciale toepassingen. Emerson betaalt 527 miljoen euro voor het bedrijf.

AVENTICS in Laatzen (beeld: Emerson)'
AVENTICS in Laatzen (beeld: Emerson)
1/1
AVENTICS is een belangrijke speler op het gebied van slimme pneumatische technologie voor het aandrijven van machines en automatiseringsoplossingen in productiefaciliteiten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Duitse Laatzen en het bedrijf is wereldwijd actief. In totaal zijn 2.100 werknemers bij AVENTICS actief in vijf productielocaties. Het bedrijf verkocht in 2017 voor 425 miljoen dollar producten. 

Portfolio uitbreiden

Emerson levert onder andere vloeistofgebaseerde automatiseringsoplossingen voor proces- en industriële toepassingen, een groeiende markt die naar schatting 13 miljard dollar waard is. Door AVENTICS in te lijven breidt het bedrijf zijn bereik in deze markt fors uit. Emerson kan hierdoor naar eigen zeggen één van de breedste portfolio met vloeistofregeling en pneumatische oplossingen leveren. Deze oplossingen zijn voorzien van sensors en monitoringsfunctionaliteiten om klanten te helpen de uptime en prestaties van systemen te verbeteren, de veiligheid te vergroten en het energieverbruik te optimaliseren. 

"Deze overname voegt opnieuw een sterk en complementair technologieportfolio toe aan de Emerson familie, waarmee we waarde creëren voor onze klanten en meer kansen krijgen om te groeien", legt David N. Farr, bestuursvoorzitter en CEO van Emerson, uit. 


In Q4 2018 afgerond

De overname wordt naar verwachting het vierde kwartaal van Emerson's fiscale jaar 2018 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

30 mei 2022 - Hannover
Hannover Messe
2 juni 2022 - Veldhoven
Constructeursdag
21 juni 2022 - München (Duitsland)
automatica 2022
30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden