Laatste nieuws:

, 9 mei 2018 13:36

Alfen sluit zonneparken van Solarcentury aan op hoogspanningsnet

Alfen, gespecialiseerd in energieoplossingen, is door Solarcentury geselecteerd voor het aansluiten van een tweetal zonneparken met hoogspanningsnet. Het gaat om een 17,5 megawattpiek (MWp) zonnepark op de locatie van recyclingbedrijf Twence in Enschede en een zonnepark van ongeveer 45 MWp op de locatie van zinkfabriek Nyrstar in Budel.

Zonnepark van Solarcentury voor Twence (beeld: Alfen)'
Zonnepark van Solarcentury voor Twence (beeld: Alfen)
1/1
Solarcentury is een internationale ontwikkelaar van zonne-energieprojecten en financiert, ontwikkelt, bouwt, bezit en beheert grootschalige zonneparken. Alfan heeft de afgelopen jaren al vaker met Solarcentury samengewerkt aan diverse kleinere zonneparken in Nederland. Het bedrijf werkte in 2016 aan een 6 MWp zonnepark op Ameland, destijds het grootste zonnepark in Nederland. In 2016 en 2017 heeft Alfen al twee kleinere zonneparken voor Solarcentury aangesloten op de locatie van recyclingbedrijf Twence in Enschede, van respectievelijk 1,3 MWp en 1,5 MWp.

62,5 MWp aan capaciteit

Zonneparken groeien snel, zowel in aantal als in afmetingen. Met meer dan 60.000 zonnepanelen over 20 hectare en met een capaciteit van 17,5 MWp, kan het nieuwste project bij Twence ongeveer 4.500 huishoudens van stroom voorzien. Het project by Nyrstar is nog groter, met meer dan 150.000 zonnepanelen over 60 hectare en een capaciteit van ongeveer 45 MWp. Voor beide projecten is Alfen verantwoordelijk voor de techniek, het projectmanagement, de installatie, de ingebruikname en service van de micro-grids, inclusief het leveren van 2.500 kVA transformatorstations voor zonneparken en de realisatie van de centrale netaansluiting.

Rick Fransen, Business Development bij Solarcentury Benelux, vertelt: “Onze ontwikkelingspijplijn omvat op dit moment meer dan 3 GWp aan projecten wereldwijd, waarvan meer dan 400 MWp in Nederland. Aangezien capaciteiten en spanningsniveaus toenemen, zijn wij continu op zoek naar nieuwe oplossingen om de energie-efficiëntie te optimaliseren en de kosten te minimaliseren. Alfen heeft een op maat gemaakte netaansluitingsoplossing ontwikkeld voor deze nieuwe ontwikkelingen in PV-zonneprojecten, hetgeen onze businessplannen verder ondersteunt.”

Strategie rondom zonneparken

“Voor Alfen is deze voortzetting en uitbreiding van de samenwerking met Solarcentury een bekroning op het werk dat we tot nu toe voor Solarcentury hebben gedaan. Deze projecten sluiten naadloos aan op onze strategie, waarvan de groei van PV zonneparken onderdeel is", zegt Richard Jongsma, Commercieel Directeur bij Alfen. 

"Wij leveren lokale micro-grids en netaansluitingen, dus ook voor zonneparken. Daarbij is onze ervaring en kennis van de netwerken van de netbeheerders essentieel. Wij kunnen hier ondersteunen om de gevolgen van de energietransitie het hoofd te bieden. Niet alleen met onze transformatorstations in het net en bij de klanten, maar ook met slimme laadpalen en energieopslagsystemen, waarmee we onder andere de fluctuerende zonne-energie kunnen balanceren. In de samenwerking met Solarcentury kan Alfen de kwaliteit van haar oplossingen in het hart van de energietransitie aantonen.”

Beide projecten zijn gepland voor oplevering in 2018.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden