Laatste nieuws:

, 7 mei 2018 14:20

Putzmeister optimaliseert prestaties van machines met Rootcloud IIoT-platform

Irootech, een Chinees bedrijf dat een Industrial Internet of Things (IIoT) platform genaamd Rootcloud heeft ontwikkeld, maakt bekend zijn eerste Europese deal te hebben gesloten. De fabrikant van betonpompen Putzmeister gaat gebruik maken van Rootcloud an Irootech om real-time informatie van machines te verzamelen.

V.l.n.r.: Allen Liang, directeur van IROOTECH, en Martin Knötgen, CEO van Putzmeister (beeld: Irootech)
'
V.l.n.r.: Allen Liang, directeur van IROOTECH, en Martin Knötgen, CEO van Putzmeister (beeld: Irootech)
1/1
Putzmeister is de eerste Europese klant van het Chinese bedrijf. Het Duitse Putzmeister is gespecialiseerd in betonpompen. Het bedrijf gaat Rootcloud inzetten om de prestaties van zijn machines te optimaliseren. Meer dan 400.000 apparaten in 42 verschillende industrieën wereldwijd zijn volgens het Chinese bedrijf met Rootcloud verbonden. 

Real-time machine-informatie

"Samen met onze partner Irootech kunnen wij klanten real-time machine-informatie leveren om downtime te verminderen, het gebruik van machines te verbeteren en zelfs diefstal van machines te voorkomen. Daarnaast stelt de connectiviteit van onze machines Putzmeister in staat de diensten die wij leveren aan onze klanten te hervormen en verbeteren. Irootech's technologie stelt Putzmeister hierdoor in staat zijn visie na te streven: het leveren van innovatieve oplossingen die echte waarde creëren", legt Martin Knötgen, CEO van Putzmeister, uit. 

Het IIoT platform van Irootech wordt gehost bij Amazon Web Services (AWS). Het Noorse bedrijf Telenor Connexion is telecommunications service partner van Irootech. 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden