Laatste nieuws:

, 3 mei 2018 15:46

EUnited Robotics: 'Achterstand op gebied van robots inlopen is hard nodig'

EUnited Robotics juicht het voornemen van de Europese Commissie toe om meer aandacht te besteden aan Artificial Intelligence. Volgens de Europese robotisering-associatie is het hard nodig om onze achterstand in te lopen, vooral waar het gaat om praktische toepassing in de industrie.

Industriële robot (beeld: Pixabay / jarmoluk)'
Industriële robot (beeld: Pixabay / jarmoluk)
1/1
Begin april ondertekenden 25 EU-landen een verklaring voor samenwerking op AI-gebied. De lidstaten willen breed samenwerken, waarbij de behandeling van sociale, economische, ethische en juridische vraagstukken met name worden genoemd.

Implementatie van technieken

EUnited Robotics betoogt dat de landen vooral moeten samenwerken waar het gaat om de implementatie van technieken in de industrie. Onderzoek komt vaak wel van de grond, maar er is hier veel minder geld beschikbaar voor start-ups dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en China. De organisatie spreekt zelfs van een ‘brain- and innovation drain' naar de VS door bedrijven die hier geen geld los kunnen krijgen.

"Een zeer goede kennis van AI is essentieel als Europese bedrijven mee willen blijven doen op de wereldmarkt", stelt voorzitter Walter Zulauf van EUnited Robotics. "En we hebben nu een achterstand. Om die in te lopen is een goed georganiseerde bundeling van onze krachten onmisbaar."

Maatregelen

Ter ondersteuning van het MKB in zijn transitie naar een intelligentere toekomst, denkt de Europese Commissie onder meer aan een toolbox te voor potentiële AI-gebruikers, een AI-on-demand platform en een netwerk van hubs voor digitale innovatie met de focus op AI. Deze maatregelen worden door EUnited Robotics zeer toegejuicht, evenals het EC-initiatief om privé investeringen te mobiliseren middels het European Fund for Strategic Investments.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden