Laatste nieuws:

, 23 april 2018 12:32

Safety Event: hoe krijg je alle risico's op het gebied van machineveiligheid in beeld?

Het aantal ernstige arbeidsongevallen ligt in 2017 opnieuw hoger dan in 2016, verwacht de Inspectie SZW. In 2016 werden 2.459 ernstige ongevallen geregistreerd en waren 70 dodelijke slachtoffers te betreuren. Hoe krijg je alle risico's op het gebied van machineveiligheid in beeld? Wat zijn de juridische gevolgen als het misgaat? Dit hoort u op 8 mei op het Safety Event in Evoluon Eindhoven.

Het Safety Event'
Het Safety Event
1/1
Bezoekers kunnen op de negende editie van het Safety Event plenaire lezingen in de ochtend en parallelsessies met verdieping in de middag volgen. Zo geven Remko Roosjen en Martin Krüger van MAAK Advocaten samen met Martijn Drost van PILZ uitleg over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid op veiligheidsgebied. Hierbij komen vragen aan bod als:
  • Wat als technische oplossingen niet aan de normen (kunnen) voldoen?
  • Wat zegt de Machinerichtlijn hierover? 
  • Wat is de rol en reikwijdte van gebruiksaanwijzingen en instructies? 
  • Hoe maak je de vertaalslag tussen techniek en juridische realiteit?  

Consequenties van vernieuwde IEC 60204-1:2016

In 2016 verscheen daarnaast de nieuwste versie van IEC 60204-1, de meest verkochte norm ter wereld. De Europese versie laat echter nog even op zich wachten; de Engelstalige versie is vermoedelijk aan het eind de zomer beschikbaar, waarna zo snel mogelijk een Nederlandse editie wordt vrijgegeven. De norm kent veel wijzigingen ten opzichte van de vorige editie. Pouw Jongbloed van ROVC informeert bezoekers op het Safety Event over de meest ingrijpende veranderingen in de vernieuwde norm. 

Rolf van Dijk van U&D Industrial Safety gaat in zijn sessie in op stofexplosies. Incidenten met stofexplosies komen helaas vaak voor. Doorgaans gaat het hierbij om explosies van de installaties zelf; zelden is sprake van een explosie die ontstaat in de omgeving. In zijn sessie kijkt Van Dijk naar de waarde van explosieveilig materiaal in een stoffige omgeving indien het risico van een explosie vanuit de apparaat niet voor 100% wordt beheerst. Is het daarnaast acceptabel dat een stoflaag in een ruimte opbouwt en wanneer moet worden ingegrepen? Wat zijn de verschillen in risico binnen en buiten de omhulling? En welke maatregelen kunnen worden genomen om een veiligere werkomgeving te creëren?

Zelf vragen inbrengen

Bezoekers kunnen in de aanloop naar het evenement eigen vragen inbrengen, die door een team van experts tijdens een speciale ochtend- en middagsessie worden behandeld. Daarnaast zijn verschillende leveranciers en instanties aanwezig op het event die bezoekers met raad en daad kunnen bijstaan. 

Het volledige programma van het Safety Event is hier te vinden. Een ticket voor het event is beschikbaar voor 150 euro. Abonnees van Aandrijven en Besturen krijgen 40 euro korting en kunnen voor een bedrag van slechts 110 euro het Safety Event bezoeken. Schrijf u nu in voor het Safety Event!

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden