Laatste nieuws:

, 19 april 2018 11:48

NEN vraagt commentaar op NPR 9090 'DC installaties voor laagspanning'

De Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 9090 'DC installaties voor laagspanning' is door het NEN gepubliceerd voor publiek commentaar. Deze richtlijn is geschreven om de elektrotechnicus die nu nog niet dagelijks met DC (gelijkspanningsinstallaties) te maken heeft, te doordringen van het feit dat DC-installaties specifieke kennis en vaardigheden vereisen. In de NPR staan die kennis en vaardigheden beschreven.

NEN'
NEN
1/1
NPR 9090 is geen ontwerphandleiding, maar bevat uitleg over en aanwijzingen voor het beveiligen van DC-installaties. Inspectie, onderhoud en beheer zijn onderwerpen die in een later stadium worden toegevoegd. De norm NEN 1010 gaat in op laagspanningsinstallaties. Dit geldt voor AC (wisselspanning) tot 1000 volt, voor DC tot 1500 volt. DC-installaties kwamen tot enkele jaren geleden alleen in bepaalde toepassingen voor en niet als algemene elektrische energievoorziening. De laatste jaren is dat laatste in opkomst, reden om meer aandacht te besteden aan de specifieke eigenschappen van DC-installaties.

Belanghebbenden kunnen commentaar leveren op het gepubliceerde ontwerp van NPR 9090 via www.normontwerpen.nen.nl tot 1 juli 2018. Als u interesse heeft om deel te nemen aan de commissie die verantwoordelijk is voor NPR 9090, neem dan contact op met Goffe Schat.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden