Laatste nieuws:

, 16 april 2018 11:09

Wervingscampagne voor energiestudenten van start

De Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) lanceren een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De al aanwezige studieroutes op het gebied van energie van de kennisinstellingen worden tijdens de campagne onder de aandacht gebracht bij studenten.

De wervingscampagne ‘Choose wisely, follow energy' (beeld: RUG)'
De wervingscampagne ‘Choose wisely, follow energy' (beeld: RUG)
1/1
De kennisinstellingen stellen dat de energietransitie een groot beroep doet op nieuwe vakmensen, professionals en onderzoekers die vanuit alle vakgebieden, en niet alleen techniek en engineering. Denk hierbij aan energierecht, gedragswetenschappen, economie, architectuur en IT. In Groningen wordt deze nieuwe kennis ingebracht in het onderwijs. De promotiecampagne is in eerste instantie gericht op studenten die al in Groningen studeren, maar kan ook voor studenten en studiekiezers uit andere regio's als wegwijzer dienen. 

Concentratie van kennis over energie en energietransitie

De Hanzehogeschool Groningen, RUG en de NEW wijzen erop dat Groningen en de omliggende regio de energy valley van Nederland is, waar kennis over energie en energietransitie concentreert. Dit is onder andere te danken aan het feit dat de vorige energietransitie - van kolen naar gas - in deze regio ontstaat. Dit heeft geleid tot de huidige problematiek in de regio, maar ook veel kennis en vakmanschap opgeleverd. Zo is de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG is een wereldwijd erkende autoriteit in energierecht. Deze kennis en ervaring wordt nu ingezet voor de nieuwe energietransitie en is een speerpunt in het onderzoek en onderwijs van de Groningse kennisinstellingen. 

De campagnekreet ‘Choose wisely, follow energy' is de komende weken te zien op de fietsroute van het centrum naar de Zernike Campus. Daarnaast wordt de kreet ook verspreid via onder andere Facebook en Instagram. Op de campagnewebsite is meer informatie te vinden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden