Laatste nieuws:

, 5 april 2018 13:25

Nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen

Een nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen opent zijn deuren in het Duitse Freiburg. Het centrum speelt in op de de snel groeiende vraag naar veilige en commercieel haalbare accu's en energieopslagsystemen, die een belangrijke rol kunnen spelen in onder andere elektrische auto's en het gebruik van duurzame energiebronnen.

Een nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen opent zijn deuren in het Duitse Freiburg (beeld: Frank Peters / Fotolia)'
Een nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen opent zijn deuren in het Duitse Freiburg (beeld: Frank Peters / Fotolia)
1/1
Het centrum is opgericht door het Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems (ISE), het Fraunhofer Institute for Short-Time Dynamics, het Ernst Mach Institute, EMI en het technologieverbond VDE richten een nieuw competence center op voor accu's en energieopslagsystemen in het Duitse Freiburg. Het nieuwe competence center gaat onder andere:
  • R&D-activiteiten op het gebied van accu's en energieopslagsystemen uitvoeren
  • nieuwe teststandaarden ontwikkelen
  • nieuwe veiligheids- en prestatietesten ontwikkelen
  • componenten en volledige accusystemen evenals energieopslagsystemen certificeren
De partijen investeren in de komende drie jaar in totaal 30 miljoen euro in het nieuwe Competence Center. De testen en certificeringen van het centrum moeten bedrijven helpen accu's en energieopslagsystemen sneller op de markt te brengen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

30 mei 2022 - Hannover
Hannover Messe
2 juni 2022 - Veldhoven
Constructeursdag
21 juni 2022 - München (Duitsland)
automatica 2022
30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden