Laatste nieuws:

, 5 april 2018 13:25

Nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen

Een nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen opent zijn deuren in het Duitse Freiburg. Het centrum speelt in op de de snel groeiende vraag naar veilige en commercieel haalbare accu's en energieopslagsystemen, die een belangrijke rol kunnen spelen in onder andere elektrische auto's en het gebruik van duurzame energiebronnen.

Een nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen opent zijn deuren in het Duitse Freiburg (beeld: Frank Peters / Fotolia)'
Een nieuw competence center voor accu's en energieopslagsystemen opent zijn deuren in het Duitse Freiburg (beeld: Frank Peters / Fotolia)
1/1
Het centrum is opgericht door het Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems (ISE), het Fraunhofer Institute for Short-Time Dynamics, het Ernst Mach Institute, EMI en het technologieverbond VDE richten een nieuw competence center op voor accu's en energieopslagsystemen in het Duitse Freiburg. Het nieuwe competence center gaat onder andere:
  • R&D-activiteiten op het gebied van accu's en energieopslagsystemen uitvoeren
  • nieuwe teststandaarden ontwikkelen
  • nieuwe veiligheids- en prestatietesten ontwikkelen
  • componenten en volledige accusystemen evenals energieopslagsystemen certificeren
De partijen investeren in de komende drie jaar in totaal 30 miljoen euro in het nieuwe Competence Center. De testen en certificeringen van het centrum moeten bedrijven helpen accu's en energieopslagsystemen sneller op de markt te brengen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden