Laatste nieuws:

, 3 april 2018 11:01

Onderzoekers verlengen levensduur van lithium-lucht accu's

Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben een manier gevonden om te voorkomen dat ongewenste stoffen reageren met lithium. Dit kan de levensduur van lithium-lucht accu's verlengen.

Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben een manier gevonden om te voorkomen dat ongewenste stoffen reageren met lithium (beeld: Pixabay / cintersimone)'
Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben een manier gevonden om te voorkomen dat ongewenste stoffen reageren met lithium (beeld: Pixabay / cintersimone)
1/1
Een traditionele batterij is een gesloten circuit, waarbij alle werkzame stoffen zich in de batterij bevinden. Bij lithium-lucht batterijen is dit niet het geval. Hierbij bevindt het lithium zich in de batterij en wordt bij de andere pool gebruik gemaakt van zuurstof uit de buitenlucht. Dit heeft als voordeel dat de batterij lichter is, maar als nadeel dat ook andere stoffen met het lithium kunnen reageren. Deze ongewenste reacties beperken de levensduur van lithium-lucht accu's tot ongeveer een maand. Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben nu dus een manier gevonden om deze ongewenste reacties tegen te gaan en hierdoor de levensduur van lithium-lucht accu's te verlengen.
 
De methode moet overigens nog worden getest in 'echte lucht'. Tot nu toe zijn de nieuwe lithium-lucht accu's alleen getest met een mengsel van lucht, stikstof, CO2 en vocht. In omgevingslucht zitten echter ook andere stoffen, die eveneens kunnen reageren met lithium. Tijdens de uitgevoerde testen zijn de lithium-lucht accu's 700 keer opgeladen, waarbij het spanningsverlies toenam van 1,3V naar 1,6V. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden