Laatste nieuws:

, 3 april 2018 11:01

Onderzoekers verlengen levensduur van lithium-lucht accu's

Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben een manier gevonden om te voorkomen dat ongewenste stoffen reageren met lithium. Dit kan de levensduur van lithium-lucht accu's verlengen.

Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben een manier gevonden om te voorkomen dat ongewenste stoffen reageren met lithium (beeld: Pixabay / cintersimone)'
Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben een manier gevonden om te voorkomen dat ongewenste stoffen reageren met lithium (beeld: Pixabay / cintersimone)
1/1
Een traditionele batterij is een gesloten circuit, waarbij alle werkzame stoffen zich in de batterij bevinden. Bij lithium-lucht batterijen is dit niet het geval. Hierbij bevindt het lithium zich in de batterij en wordt bij de andere pool gebruik gemaakt van zuurstof uit de buitenlucht. Dit heeft als voordeel dat de batterij lichter is, maar als nadeel dat ook andere stoffen met het lithium kunnen reageren. Deze ongewenste reacties beperken de levensduur van lithium-lucht accu's tot ongeveer een maand. Onderzoekers van het Argonne National Lab hebben nu dus een manier gevonden om deze ongewenste reacties tegen te gaan en hierdoor de levensduur van lithium-lucht accu's te verlengen.
 
De methode moet overigens nog worden getest in 'echte lucht'. Tot nu toe zijn de nieuwe lithium-lucht accu's alleen getest met een mengsel van lucht, stikstof, CO2 en vocht. In omgevingslucht zitten echter ook andere stoffen, die eveneens kunnen reageren met lithium. Tijdens de uitgevoerde testen zijn de lithium-lucht accu's 700 keer opgeladen, waarbij het spanningsverlies toenam van 1,3V naar 1,6V. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

14 mei 2019 - Dalfsen
Procesoptimalisatie in de F&B industrie
21 mei 2019 - Ulvenhout
Procesoptimalisatie in de F&B industrie
23 mei 2019 - RDM Rotterdam – Onderzeebootloods
Navingo Career Event
7 oktober 2019 - Stuttgart
Motek
10 oktober 2019 - DeFabrique, Utrecht
Dutch Fluid Power Transmission Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden