Laatste nieuws:

, 26 maart 2018 15:16

Stolk Transmission Services test elektromotoren en generatoren op nieuw proefveld

Stolk Transmission Services, een dochteronderneming van de Stokvis Group, in Hoogerheide een volledig in eigen beheer ontwikkeld ‘groen’ proefveld in gebruik genomen. Het proefveld wordt gebruikt voor het testen van elektromotoren en generatoren. Alle parameters zoals trilling, temperatuur, stroom en weerstand kunnen op dit nieuwe proefveld digitaal worden uitgelezen en voor verdere verwerking worden opgeslagen in een testrapport.

Het nieuwe proefveld van Stolk Transmission Services (beeld: Stolk Transmission Services)'
Het nieuwe proefveld van Stolk Transmission Services (beeld: Stolk Transmission Services)
1/1
Het nieuwe proefveld van Stolk Transmission Services is geschikt voor het belast testen van zowel generatoren als elektromotoren tot 250 kW en voor het onbelast testen tot 1.000 kW. De stroom die ontstaat tijdens het uitvoeren van het belast testen wordt automatisch weer teruggeleverd aan het openbare stroomnet. Bij binnenkomst worden alle projecten eerst getest om de exacte status van de machine te kunnen bepalen. Nadat bekend is of het een elektrisch of mechanisch probleem betreft, wordt een procedure voorgesteld voor aanpak van het probleem. Tenslotte wordt de revisie uitgevoerd en kan de eindtest voor de uiteindelijke certificering worden uitgevoerd op dit proefveld. 

Behalve voor testdoeleinden, is het nieuwe proefveld ook bij uitstek geschikt voor het certificeren van motoren en tandwielkasten. Het nieuwe proefveld kan -al dan niet met begeleiding - op tijdelijke basis worden gehuurd door keuringsinstanties en bedrijven. Het belast testen geschiedt uitsluitend op klantspecificatie.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden