Laatste nieuws:

, 5 maart 2018 14:30

Gebruikersorganisatie MindSphere World gaat ecosysteem rond MindSphere uitbreiden

Bijna 20 industriële ondernemingen, waaronder Rittal en Siemens, maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie MindSphere World voor het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem MindSphere. Het doel is om het ecosysteem rond MindSphere over de hele wereld uit te breiden. De vereniging gaat de individuele leden bovendien ondersteunen bij zowel de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen op MindSphere als het ontsluiten van nieuwe markten in de digitale economie.

Bijna 20 industriële ondernemingen maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie MindSphere World (beeld: Rittal)'
Bijna 20 industriële ondernemingen maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie MindSphere World (beeld: Rittal)
1/1
Andreas Keiger, Executive Vice President Global BU IT Infrastructure bij Rittal GmbH, lichtte onlangs in Berlijn het lidmaatschap van Rittal toe: “De nieuw opgerichte organisatie creëert voor alle deelnemers synergie en zal met de gebundelde kennis de IoT-ontwikkeling met MindSphere stimuleren. Als drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen zal Rittal zijn kennis op het gebied van schaalbare en veilige Edge-IT-infrastructuren inbrengen. Dit stelt ondernemingen in staat om zeer snel extra computercapaciteit in moderne productieomgevingen op te bouwen. 

Verspreiding van MindSphere stimuleren

“De oprichting van MindSphere World is een andere belangrijke stap om de wereldwijde verspreiding van het ecosysteem rond MindSphere als open IoT-platform te stimuleren. De uitgebreide kennis en het brede productassortiment van alle partners in de MindSphere World bieden gebruikers over de hele wereld nieuwe digitaliseringsmogelijkheden”, aldus Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG.

Jan Mrosik, CEO van MindSphere World en CEO van de Siemens Digital Factory-divisie: “Met een community van industriële en IT-ondernemingen van elke grootte en branche en ook start-ups willen wij over de hele wereld een ecosysteem op basis van MindSphere realiseren en stimuleren. Hiertoe bundelen de leden van de vereniging – in eerste instantie in Duitsland en later ook op internationaal niveau – hun krachten in de MindSphere World.”

Open structuur

De open structuur van MindSphere maakt het gemakkelijker om onafhankelijk van de fabrikant machines en installaties te integreren en apps te ontwikkelen. In het kader van MindSphere World kunnen leden met andere gebruikers bespreken hoe technologie de economie in het algemeen kan veranderen en welke zakelijke mogelijkheden daaruit voor IoT-gebaseerde systemen kunnen voortvloeien. 

Ook de ontwikkeling van normen voor het opbouwen van een wereldwijd ecosysteem is volgens de leden van belang. Zij gaan daarom gezamenlijk aanbevelingen voor dergelijke normen uitwerken. Ook moet MindSphere de interoperabiliteit tussen verschillende systemen vereenvoudigen. 

Services voor predictive maintenance 

“Wij gebruiken MindSphere op dit moment voor onze genetwerkte Blue e+ koelaggregaten”, aldus Andreas Keiger, Executive Vice President van de Business Unit IT Infrastructure bij Rittal. De integratie van de Industrie 4.0-compatibele Rittal-koelaggregaten in Siemens MindSphere maakt een gerichte analyse van gegevens mogelijk. “Op middellange en lange termijn ontwikkelen wij daarmee services voor het onderhouden van koelaggregaten in de zin van predictive maintenance”, vervolgt Keiger. 

Vergeleken met intervalgestuurd onderhoud verlaagt vraaggestuurd onderhoud de kosten en verhoogt het tegelijkertijd de beschikbaarheid. Ook routeoptimalisatie voor onderhoud maakt deel uit van het systeem. Omdat de apparaatgegevens op het IoT-platform altijd up-to-date zijn, kan de medewerker in geval van een storing altijd het juiste reserveonderdeel meenemen en daardoor onnodige ritten voorkomen.
 

MindSphere World

MindSphere World werd eind januari in Berlijn opgericht in de nieuwe geopende ontwikkel- en werkomgeving MindSphere OpenSpace. De MindSphere OpenSpace is onderdeel van de nieuwe dependance van Factory Berlin. Op een kantooroppervlak van ruim 13.000 vierkante meter brengt Factory Berlin, ondersteund door de Duitse regering, Siemens en andere ondernemingen, gevestigde technologiebedrijven samen met ontwikkelaars en start-ups. De nieuwe startup-campus richt zich vooral op het Internet of Things. 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden