Laatste nieuws:

, 1 maart 2018 14:22

ASTM International zet eerste stappen voor standaarden rond exoskeletten uiteen

Door het groeiende gebruik van exoskeletten in onder andere de maakindustrie neemt de noodzaak voor technische standaarden toe. Een nieuw comité van ASTM International voor exoskeletten en exosuits heeft onlangs zijn eerste bijeenkomst gehouden in het Amerikaanse Philadelphia. De organisatie heeft hier zijn eerste stappen voor standaarden rond exoskeletten uiteengezet.

ASTM International'
ASTM International
1/1
Het F48 comité gaat zich in eerste instantie richten op de ontwikkeling van standaarden die de terminologie op het gebied van exoskeletten vastleggen, voor meer duidelijkheid over belangrijke termen zorgen en toekomstige technische standaarden ondersteunen. Andere subcomités en taakgroepen gaan zich richten op: 
  • ontwerp- en productieproblemen zoals energieopslagsystemen, passieve versus actieve systemen, etc.;
  • menselijke factoren en ergonomische problemen waaronder usability, veiligheid, training, antropometrische variabelen, etc;
  • taakprestaties en milieuoverwegingen per toepassing (consumenten, openbare veiligheidsdiensten, industrie, medische en militair);
  • onderhoud en verwijderingsproblemen, waaronder vervuiling; 
  • security en informatietechnologie, waaronder dataprivacy. 

Onder leiding van Donald R. Peterson

Het comité staat onder leiding van hoogleraar machinebouw aan de College of Engineering and Engineering Technology van de Amerikaanse Northern Illinois University Donald R. Peterson.
 
De eerste bijeenkomst van het F48 comité werd onder andere bijgewoond door bedrijven als Apptronik, Boeing, Briotix, Cyberdyne, Dow, Humotech, Sarcos en Wuhan Hyetone Robotics. Ook belangengroepen zoals de the Wearable Robotics Association en de Human Factors and Ergonomics Society, evenals verschillende Amerikaanse overheidsinstanties woonden de bijeenkomst bij. 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

30 mei 2022 - Hannover
Hannover Messe
2 juni 2022 - Veldhoven
Constructeursdag
21 juni 2022 - München (Duitsland)
automatica 2022
30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden