Laatste nieuws:

, 21 februari 2018 14:25

A.Z. Hollink Group neemt VeHaGe Holland over

A.Z. Hollink Group neemt VeHaGe Holland over. De firma VeHaGe Holland zet als onderdeel van A.Z. Hollink Group zijn activiteiten voort onder de naam VeHaGe Nederland. Vanaf medio februari verhuist VeHaGe vanuit Ede naar Apeldoorn, waar het bedrijf zich in het pand van The European Transmission Company en A.Z. Hollink Nederland zal vestigen. Oud-eigenaar Dick van Harn blijft gedurende een beperkte periode betrokken bij VeHaGe Nederland.

A.Z. Hollink Group neemt VeHaGe Holland over'
A.Z. Hollink Group neemt VeHaGe Holland over
1/1
VeHaGe is een bedrijf dat een naam heeft opgebouwd in de transmissiewereld. Het bedrijf heeft zijn portfolio in de loop van de jaren uitgebreid met rubberproducten voor diverse marken binnen en buiten de industriële markt. Het bedrijf bedient met deze producten de internationale markt, waarbij de focus ligt op Duitsland. “Met name het rubbergedeelte was voor ons interessant!” zegt Dieter Spillebeen, eigenaar van A.Z. Hollink Group. “Op koppelingen, remmen en tandwielkasten hebben wij reeds een compleet pakket en wij waren op zoek naar een aanvulling op ons pakket, klanten van de andere ondernemingen binnen de A.Z. Hollink Group kunnen straks gebruik maken van de producten van VeHaGe en anders om ook. We zien een hoop synergie!"

Focus op rubberproducten

Het transmissie gedeelte van VeHaGe zal dit jaar nog verhuizen naar zusterbedrijf European Transmission Company. VeHaGe gaat zich concentreren op de overige rubberproducten, waaronder trillingdempers. Het is ook de bedoeling dat het programma van VeHaGe verder wordt uitgebreid. VeHaGe zal geleid worden door directeur Rob Hendriks, die ook verantwoordelijk is voor de andere Europese vestigingen binnen Europa.
 
“De A.Z. Hollink Group is gegroeid van 4 miljoen naar 6 miljoen euro omzet in het laatste jaar en het is de bedoeling dat deze in 2018 verder groeit naar de 8 miljoen euro omzet in Europa”, aldus eigenaar Dieter Spillebeen. "Verdere overnames zijn niet uit te sluiten, maar wij zijn met name op zoek naar uitbreiding en aanvulling van ons pakket en niet overlappingen."

Verder groeien

"Als Spillebeen Holding, waar de A.Z. Hollink Group onder valt, zijn wij niet alleen op zoek naar uitbreiding op gebied van aandrijvingen. Wij willen als Spillebeen Holding verder groeien waarbij de branche op zich niet echt veel uitmaakt. VeHaGe levert ook producten voor andere markten, zoals stootdempers voor de auto (vrachtwagen) industrie en onderdelen voor industriële stofzuigers en hamers en kniebeschermers voor de bouwindustrie. Dit maakt de overname van de Firma extra interessant voor Spillebeen Holding."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden