Laatste nieuws:

, 20 februari 2018 15:54

Beeldsensortechnologie staat centraal op Vision Expert Day

Met de opmars van visiontechnologie en CMOS-beeldsensoren in het bijzonder, wordt er veel zin en onzin verkondigd. Dat vertroebelt het beeld van wat er zich daadwerkelijk op het grensvlak van sensoren, embedded vision, cameraontwerp en lenzen afspeelt. Vooraanstaande internationale experts rekenen tijdens de Vision Expert Day op 26 maart af met de ruis en praten de bezoeker in heldere bewoordingen bij over een optimale som der delen.

Vision Expert Day'
Vision Expert Day
1/1
Vision Expert Day is een event voor en door experts dat eens in de vijf jaar wordt georganiseerd door Phaer. Op iedere editie van het event ligt de focus op een thema dat de visiongemoederen bezighoudt. Dit jaar is het thema sensortechnologie, de grootste katalysator achter de dubbele groeicijfers die de visionmarkt het afgelopen jaar noteerde. Het aanbod is groot, en er valt dan ook veel te kiezen. Welk(e) golflengtegebied(en) wil ik bekijken? Met welke resolutie en op welke snelheid? Hoe gevoelig moet de sensor zijn? Hoeveel ruis is toegestaan? Heb ik dan CCD of CMOS nodig? En van welke fabrikant? Wat de slimste keuze is, hangt natuurlijk af van de applicatie, maar ook van een gevoelig samenspel met andere componenten in het visionsysteem.

Internationale sensorspecialisten

Om zinnige antwoorden te geven op alle vragen rondom sensortechnologie, doet Phaer een beroep op de expertise van internationale specialisten in hun vakgebied. Zo vertelt Albert Theuwissen, voormalig TU Delft-professor en oud-Dalsaspecialist, in zijn huidige rol als voorzitter van de International Image Sensor Society over sensorruis. Welke soorten treden wanneer op? En hoe ga je ermee om? Miho Akahide van JIIA (Japan Industrial Imaging Association) licht embedded vision toe, evenals sensorinterfaces zoals de nieuwe high-speed SLVS-EC-standaard van Sony.

Ook sensorfabrikanten Teledyne e2v en ON Semiconductor ontbreken niet. Namens eerstgenoemde legt Vincent Richard uit wat wordt verstaan onder True Correlated Double Sampling (CDS) en welke impact deze relatief nieuwe architectuur op de visiontoekomst zal hebben. Brain Benamati van ON Semiconductor stelt de beeldsensor vervolgens in een meer holistisch licht, waarbij naast technologie ook concurrentie en kostenoverwegingen aan bod komen. 

Compleet beeld

Over die holistische samenhang hebben ook de Amerikaanse camerabouwer Imperx en de Duitse lenzenfabrikant Schneider Kreuznach een duidelijke mening. Zo is het volgens Nathan Cohen van Imperx essentieel dat een cameraplatform ook snel genoeg is voor de volgende generatie beeldsensoren die zich nu al aandient. Lenzenspecialist Jörg Blätz stelt dat het groeiende lenzenaanbod het niet eenvoudiger maakt hier de juiste match te vinden. Waar moet je allemaal op letten, wil je de fotonen zo optimaal mogelijk op een bepaald type beeldsensor krijgen? 

Arnaud Darmont, Standards Manager bij de European Machine Vision Association (EMVA), legt tot slot uit op welke manieren de hieruit gedestilleerde beeldinformatie zo goed mogelijk met de buitenwereld kan worden gedeeld. Hierbij komende nieuwste visionstandaarden aan bod. Blijkt er na alle tekst en uitleg van dit internationaal erkende sprekersgezelschap toch nog enige ruis op de lijn zijn? Dan kunnen aanwezigen vragen stellen tijdens de Q&A-sessie. Het is ook mogelijk de aanwezige experts persoonlijk aan te spreken en er is ruimte om te netwerken. 

Meer informatie over de Vision Expert Day is hier te vinden. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden