Laatste nieuws:

, 20 februari 2018 14:11

Inschrijving voor Go Green in the City 2018 geopend

Studenten business en engineering kunnen zich inschrijven voor de jaarlijkse studentenwedstijd Go Green in the City van Schneider Electric, een bedrijf gespecialiseerd in energiemanagement en automatisering. Het doel van de competitie is om innovatieve oplossingen te vinden voor slimmere en energie-efficiëntere steden. 

Go Green in the City'
Go Green in the City
1/1
De jaarlijkse competitie Go Green in the City wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. In 2017 deden 20.000 studenten van 3.000 universiteiten uit 180 landen mee aan de wedstrijd. Studenten maken onder andere kans op geldprijzen en een baan bij Schneider Electric. Ook bezoekt het winnende team twee internationale locaties van Schneider Electric naar keuze.

Vernieuwende oplossingen

Studenten worden tijdens Go Green in the City uitgedaagd om vernieuwende oplossingen te bedenken in vijf verschillende categorieën: 
  • sustainability and inclusivity
  • the digital economy 
  • smart supply chain
  • cyber security
  • 'no boundaries/bold idea for going green' (op elk willekeurig gebied).
Olivier Blum, Chief Human Resources Officer bij Schneider Electric: “Schneider Electric heeft als visie om de energieparadox van onze planeet op te lossen. Go Green in the City is ontworpen als platform voor jonge innovatieve studenten om onderdeel te worden van deze visie. Door studenten te helpen vernieuwende ideeën voor duurzame oplossingen te ontwikkelen, dragen we bij aan een positieve verandering in de industrie.”

Aan welke eisen moeten deelnemers voldoen?

Deelnemende teams bestaan uit twee studenten die zijn ingeschreven bij een businessstudie of technische opleiding. Studenten moeten ten tijde van de competitie in hetzelfde land studeren en in elk team moet minimaal één vrouw zitten. Dit is in lijn met het beleid van Schneider Electric om diversiteit en inclusie te stimuleren. De deadline voor inzendingen is 1 juni 2018.

Teams op de shortlist worden begeleid door experts van Schneider Electric om haalbare business cases te presenteren tijdens één van de zeven regionale halve finales in de zomer in Europa, Noord-Amerika, China, India, APAC, Midden-Oosten en Afrika, en Zuid-Amerika. Alle regionale winnaars worden vervolgens uitgenodigd voor de finale deze herfst in de Verenigde Staten. Naast de finalisten is er een plek in de finale voor één team dat uit alleen vrouwen bestaat en twee wildcard teams die worden geselecteerd in de halve finale.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is beschikbaar op www.gogreeninthecity.com, waar studenten zich eveneens kunnen aanmelden voor Go Green in the City.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden