Laatste nieuws:

, 13 februari 2018 10:02

Online-zelfstudiemodule laseruitlijning

Een jaar na de lancering van het online opleidingsplatform NSK academy is een nieuwe zelfstudiemodule toegevoegd aan de site: het LAS-Set laseruitlijningsgereedschap voor assen.

NSK academy heeft nu ook een zelfstudiemodule laseruitlijning'
NSK academy heeft nu ook een zelfstudiemodule laseruitlijning
1/1
De nieuwe zelfstudiemodule is bedoeld voor hen die op zoek zijn naar meer informatie over de juiste montage- en demontagewijze van lagers op assen - zonder schade aan te richten De module levert de nodige tips om naar eigen zeggen binnen enkele seconden tot een perfecte as-uitlijning te komen. Bijvoorbeeld door uit te leggen hoe de dual-line lasers met behulp van een V-blok klem en ketting aan beide uiteinden van een as op de schacht moeten worden geplaatst.

Richtlijnen en werking

De module geeft ook richtlijnen voor de interpretatie van de resultaten en hoe vulringen moeten worden geplaatst (‘shimming'), hoe aanpassingen te maken en nieuwe metingen te verrichten en hoe je statusrapporten downloadt. Ook de basis wordt uitgelegd: hoe start je bijvoorbeeld het systeem op en hoe het programma , hoe voer je afmetingen in hoe controleer je of de machinebehuizing wel correct met de grondplaat is verbonden (‘soft footing').

Lagerfalen voorkomen

Het vermijden van een verkeerde uitlijning is van het grootste belang omdat dit kan leiden tot ongewenste krachten op machines, wat leidt tot verhoogde slijtage en trillingen en uiteindelijk tot voortijdig lagerfalen. Alle NSK-modules zijn beschikbaar voor de geregistreerde gebruikers. Ze bevatten een cursus, video en vragenlijst. Na een succesvolle afronding wordt aan de betrokkene een certificaat verstrekt.

www.nskeurope.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden