, 13 februari 2018 09:57

Industriële robot reageert realtime op veranderingen dankzij AI

Mitsubishi Electric heeft een AI-technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt dat een industriële robot snel de wijzigende omstandigheden rondom een bewegend doelobject herkent en zich realtime aan de veranderingen aanpast.

De ontwikkeling maakt deel uit van het Maisart (Mitsubishi electric's AI creates the State-of-the-ART in technology ) AI-programma van Mitsubishi . De nu ontwikkelde oplossing moet automatiseringsopdrachten helpen vereenvoudigen, zelfs als het gaat om hele drastische wijzigingen in de omstandigheden, zoals bij het aanpassen aan onvoorspelbare vormveranderingen van bewegende objecten.

Minder dan 3,5 ms

De technologie maakt gebruik van de Maisart AI en meerdere sensoren om in realtime veranderingen aan een object te begrijpen. In tests is aangetoond dat op basis van ‘deep learning' de technologie de leertijd kan terugbrengen en veranderingen in omstandigheden in minder dan 3,5 ms worden begrepen.
De technologie herschrijft autonoom in realtime de besturingsalgoritmes. De toepassing van de technologie in bijvoorbeeld industriële robots maakt het mogelijk dat zij zich kunnen aanpassen aan objecten waarbij dit onder conventionele omstandigheden erg ingewikkeld is. Denk aan flexibele objecten die van vorm veranderen of waarbij de omstandigheden drastisch kunnen veranderen.

www.mitsubishielectric.com

Foto's:

Industriële robot reageert realtime op veranderingen dankzij AI

Dankzij de nieuwe AI-technologie worden autonoom in realtime de besturingsalgoritmes van de robot herschreven

© Aandrijvenenbesturen.nl