Laatste nieuws:

, 13 februari 2018 09:57

Industriële robot reageert realtime op veranderingen dankzij AI

Mitsubishi Electric heeft een AI-technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt dat een industriële robot snel de wijzigende omstandigheden rondom een bewegend doelobject herkent en zich realtime aan de veranderingen aanpast.

Dankzij de nieuwe AI-technologie worden autonoom in realtime de besturingsalgoritmes van de robot herschreven'
Dankzij de nieuwe AI-technologie worden autonoom in realtime de besturingsalgoritmes van de robot herschreven
1/1
De ontwikkeling maakt deel uit van het Maisart (Mitsubishi electric's AI creates the State-of-the-ART in technology ) AI-programma van Mitsubishi . De nu ontwikkelde oplossing moet automatiseringsopdrachten helpen vereenvoudigen, zelfs als het gaat om hele drastische wijzigingen in de omstandigheden, zoals bij het aanpassen aan onvoorspelbare vormveranderingen van bewegende objecten.

Minder dan 3,5 ms

De technologie maakt gebruik van de Maisart AI en meerdere sensoren om in realtime veranderingen aan een object te begrijpen. In tests is aangetoond dat op basis van ‘deep learning' de technologie de leertijd kan terugbrengen en veranderingen in omstandigheden in minder dan 3,5 ms worden begrepen.
De technologie herschrijft autonoom in realtime de besturingsalgoritmes. De toepassing van de technologie in bijvoorbeeld industriële robots maakt het mogelijk dat zij zich kunnen aanpassen aan objecten waarbij dit onder conventionele omstandigheden erg ingewikkeld is. Denk aan flexibele objecten die van vorm veranderen of waarbij de omstandigheden drastisch kunnen veranderen.

www.mitsubishielectric.com

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden