Laatste nieuws:

, 8 februari 2018 20:34

Elektrisch is ook niet alles (Video)

Jaguar Classic neemt de legendarische ‘D-type’ weer in productie. Dat gebeurt in Coventry, 62 jaar nadat in 1956 het laatste exemplaar hier was gebouwd. Jaguar Classic presenteert het eerste exemplaar, een prototype, deze week op Salon Rétromobile in Parijs.

Elektrisch is ook niet alles: Jaguar Classic wil 25 exemplaren van de legendarische ‘D-type’'
Elektrisch is ook niet alles: Jaguar Classic wil 25 exemplaren van de legendarische ‘D-type’
1/1
Jaguar Land Rover Classic Works in Warwickshire wil 25 nieuwe exemplaren van de D-type volledig met de hand bouwen. In 1955 plande Jaguar een productie van honderd D-types, maar de productie stopte in 1956 na slechts 75 exemplaren. Jaguar Classic realiseert nu het oorspronkelijke productiedoel van Jaguar door de resterende 25 geheel nieuwe auto's volledig volgens de oorspronkelijke specificaties te produceren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jaguar Classic via +44 (0)203 601 1255 of info@classic.jaguar.co.uk

 

‘Continuation'-model

De Jaguar D-type is het derde 'continuation'-model van Jaguar Classic. In 2014-2015 zijn zes ontbrekende Lightweight E-types gebouwd en in 2017-2018 volgden nog eens negen exemplaren van de legendarische Jaguar XKSS. De D type won drie keer de 24-uursrace van Le Mans - in 1955, 1956 en 1957 - en werd aangedreven door een zescilinder XK-motor. Een gedegen onderzoek van de specialisten van Jaguar Classic - die exclusieve toegang hebben tot de originele tekeningen van de ingenieurs van Jaguar en de archieven - zorgt ervoor dat elke nieuwe Jaguar D type geheel volgens de originele specificaties wordt vervaardigd. Die zijn in de jaren vijftig vastgelegd door de baas van de race-afdeling van Jaguar, Lofty England, en zijn ingenieurs.

 

Kort of lang?

Kopers van een D type kunnen kiezen voor de specificatie van 1955, de zogenoemde Shortnose-versie, of die van 1956, de Longnose-versie. Het prototype dat debuteert op Salon Rétromobile is de Longnose-versie van 1956. Die is herkenbaar aan de langere motorkap, de kenmerkende vin achter de bestuurder, een bredere cilinderkop en eenvoudig te verwisselen remklauwen.

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden