Laatste nieuws:

, 8 februari 2018 20:23

Robotdichtheid in maakindustrie stijgt

De wereldwijde robotdichtheid in de maakindustrie is in 2016 gegroeid van 66 (2015) naar 74 roboteenheden per 10.000 werknemers. In Europa bedraagt de dichtheid 99 eenheden, in Amerika 84 en in Azië 63 eenheden. Dit is te lezen in ‘2017 World Robot Statistics’, een publicatie van de IFR (International Federation of Robotics (IFR).

De wereldwijde robotdichtheid in de maakindustrie is in 2016'
De wereldwijde robotdichtheid in de maakindustrie is in 2016
1/1

"Robotdichtheid is een prima standaard voor het maken van een vergelijking, die rekening houdt met verschillen in de automatiseringsgraad van de maakindustrie in verschillende landen", stelt Junji Tsuda, president van de IFR . "Door het hoge volume robotinstallaties in Azië in de laatste jaren, laat deze regio de sterkste groei zien. Tussen 2010 en 2016, bedroeg de gemiddelde jaarlijkse groei van de robotdichtheid i Azie: 9 percent, in Amerika 7 percent en in Europa 5 percent." De tien sterkst geautomatiseerde landen in de wereld zijn Zuid-Korea, Singapore, Duitsland, Japan, Zweden, Denemarken, USA, Italië, België en Taiwan.

roro De wereldwijde robotdichtheid in de maakindustrie is in 2016 (vervolg)

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden