Laatste nieuws:

, 24 januari 2018 16:32

Virtuele sensorfuncties voor conditiebewaking

Nord Drivesystems verwacht aan het eind van 2018 in de aanstuurelektronica van zijn omvormers met een ingebouwde PLC virtuele sensorfuncties beschikbaar te hebben. Die zouden dan voor de olie in een aandrijving onderhoudsdata kunnen aangeven, puur op basis van berekeningen. Sensoren – als echte hardware – komen daar dan niet mee aan te pas.

Met een virtuele sensor kan de oliekwaliteit worden voorspeld op basis van berekeningen'
Met een virtuele sensor kan de oliekwaliteit worden voorspeld op basis van berekeningen
1/1
De ‘onboard' PLC analyseert de datasets van geleverde stroom, spanning en snelheid. Die gegevens zijn beschikbaar in de omvormer en van daaruit kan altijd indirect de momentane olietemperatuur worden afgeleid. Nord heeft door middel van gevalideerd tests vastgesteld dat de curve van de berekende olietemperatuur bijna congruent is met de reële, gemeten temperatuurcurve.
Door rekening te houden met de productspecifieke kenmerken van het smeermiddel, kan ook de olieveroudering worden bepaald om zo een optimaal gebruik van het smeermiddel te garanderen. Om zo snel mogelijk een volledig operationele oplossing te kunnen aanbieden, valideert NORD momenteel temperatuurcurves onder verschillende belastingomstandigheden.

www.nord.com

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden