Laatste nieuws:

, 18 januari 2018 19:05

Minirobots combineren microprecisie met snelheid (video)

In de afgelopen jaren hebben fabrikanten steeds kleinere deltarobots kunnen bouwen voor werkzaamheden in kleine ruimtes. Tot nu toe is het echter nog niet gelukt om ze verder te verkleinen tot op millimeterschaal. Het Robert Woods team aan het Harvard Wyss Institute is het onlangs wel gelukt.

'
1/1

Vanwege hun nauwkeurigheid en snelheid worden deltarobots in veel industriële processen gebruikt zoals assemblage en voedselverpakking. Deltarobots gebruiken drie individueel controleerbare lichtgewicht armen die in drie verschillende richtingen kunnen bewegen.

 

MEMS

Het team heeft een methode ontwikkeld die het mogelijk maakt om robots te maken van samengesteld materiaal. Deze zogeheten MEMS, microelektromechanische systemen, worden sindsdien gebruikt voor het maken van dynamische machines op centimeterschaal die kunnen lopen of vliegen. In deze nieuwe studie hebben onderzoekers deze benadering toegepast op het ontwikkelen van deltarobots van 15 bij 15 bij 20 millimeter.

Toename snelheid

“ Door het verkleinen van de deltarobots wisten wij dat daarmee ook hun snelheid en wendbaarheid zou toenemen, pop-up MEMS fabricage is daarnaast een ideale manier om dit probleem aan te pakken, omdat je de mogelijkheid hebt om verschillende materialen te gebruiken voor de samenstelling”, vertelt Wood.

Toepassingen

Een demonstratie met de milliDelta liet zien dat de robot in een ruimte van 7 kubieke millimeter kan werken , ideaal voor micromanipulatie in industriële processen en microscopische chirurgie.

 

 

 

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden